Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mairon Åhlin

Mairon Åhlin tog en kandidatexamen inom det Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer 2014. Efter det fördjupade hon sig inom området genom att läsa Masterprogrammet i IT Management, och nu jobbar hon som enhetschef på Dragonens äldrecenter.

– Jag flyttade från Östersund till Umeå 2011 för att studera. Jag visste inte exakt vad jag ville bli, så jag letade runt bland utbildningar och hittade BIT. Jag fastnade för utbildningens bredd, eftersom jag inte ville stänga in mig i ett hörn då jag inte visste vad jag ville jobba med i framtiden.

– Jag tycker att utbildningen var jättebra! Jag gillar verkligen lärarna och tycker att de lyckas förmedla hur mycket de bryr sig om sitt ämne och att hålla bra föreläsningar. Det som är kul är ju att området IT ändras hela tiden och det märks på lärarna att de pratar om nya teorier och att de själva lär sig hela tiden och kommer med nya saker.

Mairon jobbar idag som enhetschef på Dragonens äldrecenter där hon gör allt ifrån att rekrytera nya medarbetare, jobba med verksamhetsutveckling till att delta i teambaserat arbete med planering och uppföljning av vård och omsorg för boende.
– Något jag tagit med mig ut i arbetslivet är hur det är att arbeta i grupp och samarbeta med andra människor samt att jobba utifrån en deadline. Programmets bredd är unikt, vi blir kanske inte specialister på något men vi blir som spindeln i nätet, vi kan lite om väldigt mycket och det är något som haft stor betydelse för mig i mitt jobb.

BIT är en treårig utbildning där studenterna läser många kurser. Ett av tipsen Mairon har till studenter på utbildningen är att stanna upp och reflektera över vad man lärt sig.
– Ett bra sätt är att börja jobba med en portfolio från dag ett och att efter varje kurs skriva en reflektion av vad man faktiskt lärt sig. Hade jag gjort det från år ett tror jag att jag hade varit lite mer självsäker när jag sedan tog examen och började söka jobb. Studietiden går fort, rätt vad det är har det gått tre år, så jag tror verkligen att det kan vara bra att stanna upp och reflektera över vad man har lärt sig.