"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Provar på konsultlivet under utbildningen

Melvin Ungvall går årskurs två på beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, ofta förkortat BIT. Han kommer ursprungligen från Göteborg där han läste tekniskt basår innan han fastnade för kombinationen beteendevetenskap och IT.

– Jag visste att jag ville jobba mer med människor, inte bara teknik, och letade efter olika utbildningar inom beteendevetenskap. Den här utbildningen är unik eftersom den har en inriktning mot IT och det känns som att jag verkligen har hittat rätt, säger Melvin.

Under programmet jobbar studenterna ofta med riktiga case kopplade till arbetslivet och för externa uppdragsgivare

– Det är det bästa med programmet. Man får prova på konsultlivet – att komma in i en ny verksamhet, snabbt sätta sig in i hur den fungerar och sedan försöka se deras behov och hur man kan lösa dem, säger Melvin.

Vid sidan av studierna jobbar Melvin med IT-support och IT-pedagogik på universitetsbiblioteket, bland annat med att ta fram användarmanualer för olika system och utbilda kring teknik.

– Där passar min utbildning helt perfekt. Man inser att kombinationen av att kunna jobba med både tekniken och människorna är unik och verkligen behövs, säger Melvin.

”Vi är verkligen en klass”

På BIT går mellan 30–35 studenter i varje klass, med jämn fördelning mellan killar och tjejer. Fram till termin 6 läser studenterna alla kurser tillsammans.

– Vi är verkligen en klass. Man lär känna varandra och får bra sammanhållning i gruppen nästan direkt. Eftersom vi inte är så många får man också en bra kontakt med lärarna, berättar Melvin.

Melvin tipsar den som är nyfiken på programmet att besöka universitetet och prata med lärare och studenter på programmet.

– Det var det som sålde mig. Ibland kan det vara svårt att förstå vad de olika kurserna innebär när man läser om dem, så att prata med någon gör att det blir mycket tydligare vad man lär sig. Och mitt tips till nya studenter är att allt löser sig – så länge man kommer in på programmet kan man anpassa och byta kurser. Det finns bra studievägledare som hjälper en.

Publicerad: 2021-02-15