Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Biomedicinsk analytikerprogrammet

Vi gratulerar dig till en utbildningsplats på Biomedicinsk analytikerprogrammet vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Karin Emanuelsson och är studierektor på programmet. Du kommer att träffa mig vid registreringen och som lärare vid några kurser under din utbildning. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig (kontaktuppgifter nedan). Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Programmet startar med registrering och introduktion. Har du inte möjlighet att närvara vid uppropet/introduktionen måste du anmäla det i förväg till studierektor eller studieadministratören, annars förlorar du din studieplats.

  Plats: KBE301 - Lilla Hörsalen, KBC-huset

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag den 3 september

  Tid: 13:00

  Plats: KBE301 - Lilla hörsalen, KBC-huset

  Första dagarna på programmet kommer vi bland annat ha introduktion till programmet med studieupplägg, genomgång av schema, kursplan och utbildningsplan samt presentation av Umeå universitet. Du kommer också att få träffa studenter som går programmet.

  Vi kommer att registrera dig på den första kursen inom programmet endast om du närvarar vid uppropet.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Material för dina kommande studier

  Litteraturlista för kursen Grundläggande laboratorievetenskap, 15 hp:
  Lundh, L-G. m.fl. (1992). Kognitiv psykologi. Studentlitteratur. ISBN-9144359314
  Ejlertsson, G (2012). Statistik för hälsovetenskaperna. Studentlitteratur. ISBN: 978-91-44-07048-3
  Bettelheim, F.A., et al. (2015) ISBN:978-1-285-86975-9. Introduction to General, Organic and Biochemsitry. 11th ed. Cengage Learning, Inc.

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet/kursen.


  Studierektor:
  Karin Emanuelsson e-post: karin.emanuelsson@umu.se tel. 073-6205052
  Programansvarig:
  Mari Norgren e-post: mari.norgren@umu.se tel. 073-6205125
  Studieadministratör:
  Sarita Nordström e-post: sarita.nordstrom@umu.se tel. 072-2480268

  Besöksadress: KBC plan 7, Linneus väg 6, Umeå universitet, 907 36 Umeå

  Varmt Välkommen! 

  Fäll ihop
 • Mottagningsbrev från programmets studenter

  Hej och välkommen till BMA-utbildningen vid Umeå Universitet! Nu är det äntligen dags för er att bli studenter hos oss, vilket vi Generaler och Faddrar varmt ser fram emot. Er första tid på universitetet kommer betonas av mottagningsveckorna, något som förr kallades "nollning". Vi har försökt att sätta ihop ett sjukt kul program som vi hoppas blir uppskattat och att så många som möjligt av er vill vara med på. Om ni är från Umeå ursprungligen, eller aldrig ens övervägt att det finns städer på dessa breddgrader, så ligger vårt fokus på att ni direkt ska känna er välkomna. Vi rekommenderar starkt att gå med i vår Facebook-grupp "Mottagningsgruppen BMA HT-18 Umeå". Här kommer vi lägga upp all tänkbar information ni behöver för just mottagningen. Givetvis finns det andra matnyttiga saker som ni kan behöva ha kunskap om, vilket är vad det här brevet egentligen handlar om.

  Mottagningen anses vara viktig eftersom den ger goda möjligheter att dels lära känna era nya kurskamrater men även oss äldre som alltid kan sträcka ut en hjälpande hand till er. Det kommer ligga ett mottagningsschema uppe i den tidigare nämnda Facebook-gruppen som går in i större detalj på de aktiviteter vi har anordnat åt er. Som nämnt ovan rekommenderas starkt att gå med i gruppen så att ingen missar viktig information, kontaktmöjligheter och chansen att ställa frågor. Om det skulle vara så att ni behöver nå oss generaler på annat sätt går detta genom att höra av sig på våra telefoner, men också på messenger så klart!

  · Pea Arnfjell: 073-0459316
  · Felicia Lindgren: 070-690 27 10
  · Frida Granström: 073-806 05 81
  · Linn Bergkvist: 073-599 19 20

  MOTTAGNINGSVECKORNA
  Veckan börjar med en rundvandring runt campus och vidare information om hur mottagningsveckorna kommer se ut! Hoppas så många som möjligt vill komma!

  Mötesplats: Fontänen utanför Universum (mitt på Campus område)
  Datum: söndag den 2 september
  Tid: 14:00

  BOSTAD
  Har du problem med att hitta boende kan det vara hjälpsamt att gå med i någon av Facebookgrupperna "Umeå studentbostad", "Lägenheter i Umeå" eller "Boende i Umeå!". Står du inte redan i bostadskö finns det en väldigt liten chans att få boende den vägen, men att ställa sig nu kan vara lönsamt i längden. Bostaden Umeå, Rikshem och Lerstenen är tre bra system. Hos Bostaden finns även studentlägenheter nära campus!

  CYKEL ELLER BUSS
  Att äga och bruka en cykel i Umeå stad är något som är väldigt vanligt, även om vissa andra anser att lokaltrafiken är nog så bra, och kommer garanterat komma till användning under mottagningen. Umeå är väl utrustat med fina cykelvägar genom i stort sett hela staden, hela vägen från Röbäck till Tomtebo om du så vill. Så se till att ordna en cykel om möjlighet ges, och gärna ett lås då det alltid är jaktsäsong på cykel! Vill man åka buss så är här en länk till Umeås busstrafik, enklast är att köpa ett busskort eller använda sig av deras app för att lösa biljetter, det är billigare än att betala direkt på bussen. https://www.tabussen.nu/ultra/

  NY STUDENT
  Som ny till studentlivet kan det vara mycket att bearbeta innan man känner att man har kommit till sin rätt, både studiemässigt och med allt omkring. Här finns en bra sida där universitetet handlägger de flesta frågor som kan uppstå. Det går dessutom att besöka info-center i universum, de brukar kunna svara på det mesta.
  http://www.student.umu.se/ny-student/

  UNIVERSITET OCH STADSKARTA
  En karta över hur stadens delar förhåller sig till varandra kan vara bra att se över om man inte har någon koll på staden sedan innan. Universitetet ligger precis vid sjukhuset där vi som BMA-studenter kommer att hålla till en hel del. Även Medicinska biblioteket, MB, ligger i sjukhusbyggnaden och där är ett bra ställe för att studera i en miljö med likasinnade naturvetare. I övrigt håller vi till största delen till i KBC-huset och Naturvetarhuset – det kan man söka efter på denna karta över campus: 

  http://www.umu.se/om-universitetet/kartor/campus-umea/

  I övrigt önskar vi er än en gång hjärtligt välkomna till Umeå och BMA-programmet. Hoppas ni känner samma förväntan som vi gjorde inför starten och att vi kan ge er en god upplevelse för livet.

  Hjärtliga hälsningar, era framtida Generaler och Faddrar.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)