Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

"De kulturhistoriska glasögon jag fick under utbildningen använder jag dagligen i mitt arbete"

Elin Loord läste Branschutbildningen för museer och kulturarv vid Umeå universitet som då hette Programmet för museer och kulturarv. En utbildning som hjälper henne dagligen i hennes arbete på Sörmlands museum.

Hej Elin! Vad gör du nuförtiden?

Jag jobbar som antikvarie på Sörmlands museum sedan snart 3 år. Just nu projektleder jag bland annat ett projekt om psykisk ohälsa. Det ska bli en utställning om hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa idag, men också hur det var under olika tider i historien. Jätteintressant och givande projekt att arbeta med!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är väldigt roligt att jobba med att förmedla kulturhistoria och också koppla det till samtiden. Jag gillar att det är ett väldigt omväxlande jobb, jag gör aldrig samma sak två dagar i rad.

Hur var din studietid i Umeå?

Jag hade en jättebra studietid. Jag gillade verkligen i Umeå som stad och trivdes bra på universitetet. Pluggade bara ämnen som jag verkligen var intresserad av vilket gjorde studietiden relativt enkel. Jag har förträngt det som var mindre kul i tider, tex. tentaångest och att bo i studentkorridor.

Är arbetslivet som du tänkte dig när du pluggade?

Ja, det stämmer ganska väl överens med hur jag tänkte mig det.

Vad tog du med dig från utbildningen till det jobb du har idag?

De kulturhistoriska glasögon jag fick under utbildningen använder jag dagligen i mitt arbete. Jag har under tiden jag arbetat här också gjort en hel del intervjuer och tolkat nutida och historiska källor. Det la utbildningen en bra grund för.

 

Elin Loord

Bor: Nyköping

Jobbar med: Utställningsproduktion på Sörmlands museum

Gillar: Katter

Läser: Just nu ”Vi for upp med mor” av Karin Smirnoff

Lyssnar: På jättemånga olika poddar

Din studenttid i Umeå i tre ord: Ålidhem - hemtentor - musikquiz