Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Hedda Dahlström

Hur var det den första tiden? Att flytta till Umeå och börja ny utbildning?

Första tiden i Umeå var spännande, rolig och intensiv! Det var mycket nytt, både en ny stad, att börja plugga igen och nya människor att lära känna. De första veckorna inleddes med Insparken och var en riktig kickstart. Det var kul att få smaka på studentlivets härligheter direkt. Att börja en ny utbildning var spännande och lite nervöst, men jag fann mig i det ganska fort.

Vilket program gick du på gymnasiet?

Jag gick ekonomiprogrammet på gymnasiet.

Började du plugga direkt efter gymnasiet?

Nej, jag började inte plugga direkt efter gymnasiet. Jag var lite skoltrött och var mer inställd på att jobba och resa efter studenten. Pausen mellan gymnasiet och universitetet var nyttig för mig. Det hjälpte mig att få bättre förståelse för vad jag ville plugga, jag fick värdefull arbetslivserfarenhet som jag haft nytta av under min studietid och jag hade framförallt fått upp suget efter att studera igen.

Hur trivs du i Umeå? Vad är bäst med Umeå?

Jag trivs jättebra i Umeå! Det som är bäst tycker jag är tillgängligheten, under det begreppet ryms mycket. Dels att kunna ta sig runt med cykel så som det går att göra här, det är lyxigt, men också tillgängligheten i allt Umeå har att erbjuda som stad. Jag tycker att det är ett rikt näringsliv, det startas massa spännande företag och det finns ett stort kulturliv att ta del av! Sen måste jag såklart också nämna naturen.

Vad tycker du om programmet?

Jag är jättenöjd med Service Managementprogrammet. För mig har det varit en perfekt balans mellan de traditionella ämnena inom ekonomi och fördjupningen i service management. Jag uppskattar variationen som har varit och den breda kunskap jag fått. Möjligheten att få göra både praktik och en utbytestermin har jag uppskattat. Det har givit mig massa bra erfarenheter, roliga minnen och bra grund inför kommande arbetsliv.

Vilka kurser har varit mest intressanta?

Jag tycker att Service Management, organisation och nationalekonomi har varit mest intressant.

Har du gjort praktik, berätta?

Ja, jag gjorde praktik på ett företag som heter Benify. Jag var nere på deras huvudkontor i Stockholm under 10 veckor och gjorde praktik på avdelningen som arbetar med försäljning mot små och medelstora bolag. Jag är väldigt glad över att jag gjorde praktik. Det var ett kul inslag i studierna och det gav mig mycket bra erfarenhet inför arbetslivet efter examen.

Har du varit på utbytesstudier?

Jag var på utbyte i Prag under min 7:e termin, något jag inte ångrar! Förutom att det var otroligt roligt så var det en jättebra erfarenhet och utmaning, jag växte som person. Det var kul att få plugga på ett annat universitet där studieupplägget såg annorlunda ut. Rekommenderar alla att åka!

Är du engagerad i någon förening?

Nej, men jag har serverat en och annan öl och shot på E-puben några gånger :)

Tips till dem som funderar på att söka utbildningen?

Mitt tips är att söka och lita på att saker kommer lösa sig. Det finns alltid någon att fråga och folk är väldigt hjälpsamma. Du har fyra jätteroliga år framför dig och tiden går fort, så se till att ta tillvara på studentlivet.

Namn
Hedda Dahlström
Varifrån kommer du?
Stockholm
Var bor du?
Öst på Stan
Fritidsintressen
Vara i naturen, kreativt skapande och att laga mat med vänner!