Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Helena siktar mot en internationell karriär

Att det blev just Umeå och Handelshögskolan var faktiskt en ren och skär slump. I dag stormtrivs civilekonomstudenten Helena Storsten från Sollentuna i sin nya hemstad.

Att hon skulle plugga ekonomi, det visste hon, men var? Örebro, Göteborg, Lund, kanske?

– Jag har alltid tänkt att jag skulle plugga till civilekonom och kunde tänka mig att läsa det var som helst, bara det inte var alltför nära Stockholm, berättar Helena. Av misstag hade hon råkat söka till universitetets civilekonomprogram med internationell inriktning istället för den traditionella civilekonomutbildningen.

Tur i oturen, säger hon i dag.

– Alla våra kurser ges på engelska: det var lite jobbigt i början, men i dag är jag jättenöjd. Jag har blivit tryggare i språket. Det är också kul att många av kurskompisarna kommer från andra delar av världen, säger Helena.

Umeå som studentstad har varit en positiv överraskning

– Jag trivs fantastiskt fint. Det är bra stämning i Umeå, människor är öppna och bjuder på sig själva. Jag gillar att det är nära till allt, kompisar, skidspår, campus, allt ligger inom gångavstånd. Dessutom är det lätt att ta sig hem till Stockholm när man vill hälsa på familj och vänner.

Vid sidan om studierna är Helena engagerad i Handelshögskolans studentförening, HHUS, och har bland annat varit med och arrangerat alltifrån modevisningar till snowboardtävlingar.


– Mitt engagemang i HHUS har utvidgat mitt nätverk och jag har lärt mig otroligt mycket, säger Helena. I framtiden hoppas hon på en internationell karriär, gärna på ett svenskt företag och allra helst i Asien.
– Kanske inom klädindustrin, där finns det mycket att göra, inte minst när det gäller att hitta vettiga leverantörer.

Namn
Helena Storsten
Varifrån kommer du?
Sollentuna