"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Lovisa Levréus

Hur var det den första tiden? Att flytta till Umeå, börja ny utbildning?
Den första tiden var både nervös och spännande på samma gång. Det var mycket nytt att ta in, ny stad och ny skola men det var också väldigt kul!

Vilket program gick du på gymnasiet?
Jag gick på JENSEN gymnasium med samhällsvetenskaplig inriktning.

Började du plugga direkt efter gymnasiet?
Ja det gjorde jag faktiskt, dock i Stockholm på PAO-programmet (Personal, arbete & organisation). Där pluggade jag i lite mer än ett år innan jag åkte till Australien och reste runt i tre månader. Efter det sökte jag in till Umeå och flyttade upp efter sommaren.

Hur fick du bostad?
Jag la ut en annons i Västerbottenskuriren om att jag sökte boende och fick ganska snabbt svar av en person som ville hyra ut sin lägenhet på Haga i minst ett halvår.

Hur trivs du i Umeå? Vad är bäst med Umeå?
Jag trivs väldigt bra i Umeå och har gjort det sedan jag flyttade hit! Det bästa med Umeå är alla härliga människor. Sen tycker jag om att det är nära till allt och enkelt att ta sig överallt.

Vad tycker du om utbildningen?
Jag tycker att civilekonomprogrammet är bra. Det är bra lärare och bra upplägg. Det finns mycket utrymme att pussla ihop sin egna individuella utbildning även fast man läser ett program, vilket jag tycker är väldigt bra!

Vad har varit bäst?
Det bästa med utbildningen är variationen i kurserna och möjligheten att anpassa mycket till sina egna intressen.

Vilka kurser har varit mest intressanta?
Jag tycker att nationalekonomin överlag var väldigt spännande men den absolut bästa och mest givande kursen var Strategizing: Planning and Processes i Managament D. Där vi fick arbeta mot ett företag och i grupper ta fram en business plan för företaget. Att det sedan var en tävling mellan de grupper som fick samma företag tycker jag gjorde det ännu roligare. Vi fick presentera projektet för lärarna och en representant på företaget, där representanten i slutändan fick utse en vinnare.

Hur fungerar kontakten med lärarna?
Kontakten med lärarna fungerar för det mesta bra. De flesta är väldigt bra på att svara på mail och man är alltid välkommen förbi lärarnas kontor när de är där.

Har du varit på utbytesstudier?
Jag spenderade min utbytestermin i Singapore! Jag studerade på ett universitet som heter Nanyang Technological University i fyra månader samtidigt som jag fick möjlighet att resa runt i Asien. Det var en riktigt häftig och lärorik upplevelse där man utvecklades studiemässigt men även personligt. Jag skulle verkligen rekommendera alla att ta chansen ifall de får den.

Är du engagerad i någon förening?
Jag är medlem i HHUS och var i början av min studietid med och anordnade ett projekt där. Under mitt andra år på universitetet var jag även buddy leader inom buddy programme som går ut på att man i grupp med utbytesstudenter hittar på ett antal aktiviteter i veckan. Det kunde vara allt ifrån att bara ta en fika till att testa på curling.

Vilken del i det sociala livet som student har du uppskattat mest?
Möjligheten till diverse olika event som anordnas för medlemmar inom studentföreningarna.

Vad betyder IKSU för dej?
Möjligheten att utöva olika sporter, både att vara där och träna själv men också titta på till exempel innebandymatcher. Sen att det ligger i så pass nära anslutning till universitetet har varit guld värt.

Tips till dem som funderar på att söka utbildningen?
Att ställa sig i bostadskö så fort som möjligt! Umeå är en väldigt härlig och fin stad, jag är otroligt glad att jag valde Umeå!

Namn
Lovisa Levréus
Varifrån kommer du?
Knivsta (Uppsala)
Var bor du?
Nydalahöjd
Fritidsintressen
Umgås med vänner, träna och laga mat. Sen går mycket av min fritid åt till att jobba.
Publicerad: 2017-02-28