"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Alumn Natalie Rouhani

Program: Civilekonomprogrammet

Specialisering: Marknadsföring

Började jobba: 2006

Titel: Group Lead Sales

Företag: Outfittery


Karriär

  1. Business Development Specialist, CEVA Logistics i Amsterdam
  2. Global CRM Manager, CEVA Logistics i Amsterdam
  3. Global Business Programs, CAVA Logistics i Amsterdam
  4. Account manager/Stylist, The Cloakroom, Berlin
  5. Team Lead Styling - Benelux, Scandinavia, France

Nuvarande arbetsuppgifter
Utforma mål och utveckla strategier för företagets säljavdelning. Effektivisera och förbättra processer. Vägleda och stötta gruppcheferna som i sin tur ska leda och coacha sina säljteam. Öka samarbetet med andra avdelningar för att på bästa sätt nå företagets mål.

Sedan 3 år tillbaka bor jag i Berlin (flyttade hit från att ha bott i Amsterdam under många år). Berlin är en av de städer i Europa som har ett stort antal start-up företag. Detta lockade mig och efter att ha jobbat 10 år i stora korporativa företag ville jag testa något nytt och annorlunda.

Jag valde därför att byta bransch helt. På det viset hamnade jag på The Cloakroom (ett koncept med personlig shopping för män). Jag började som account manager/stylist och blev senare befordrad till Team Lead Styling - Benelux, Skandinavien och Frankrike. The Cloakroom slogs senare ihop med Outfittery som bygger på samma koncept. På Outfittery fick jag sedan en ny roll som Group Lead Sales. Det tog tid att hitta modet att säga upp sig från ett välbetalt jobb och ge upp en trygghet man har för att våga kasta sig in i något helt nytt. Det var verkligen värt det och jag rekommenderar starkt att våga!

Varför valde du marknadsföring som inriktning?
Jag var intresserad av hur marknadsföring kan påverka företagens resultat och hur man kan nå ut till kunderna på bästa sätt. Marknadsföring handlar även om relationen med kunden, vilket intresserade mig.

Vad skulle du rekommendera studenter som skall välja idag?
Först och främst, välj en inriktning som intresserar dig. Fördjupa dig i vilka sorters positioner ett företag har att erbjuda för att sedan rikta in dig. Om du har svårt att välja, tänk på att det ofta går att ändra inriktning även under arbetslivet. Mitt val att jobba utomlands var ett medvetet val. Redan under studietiden var jag intresserad av att testa att bo/jobba utomlands. Jag medverkade även i två utbytesprogram (i USA och i Nederländerna). Jag tror definitivt det bidrog till att jag senare lyckats hitta jobb utomlands, erfarenheten av att ha jobbat i en internationell miljö och givetvis språkkunskaperna.

Mitt tips om man vill jobba utomlands är att testa utbytesstudier. Jag jobbade även som mentor för utbytesstudenter i Umeå, vilket också skapade nya kontakter och breddade mitt nätverket. Utlandsstudierna var även otroligt roliga och ett minne för livet!

Publicerad: 2019-11-15