Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design

Hej, jag heter Thomas Mejtoft, och är programansvarig. Jag är föräldraledig under hösten, men ni träffar mig som gästföreläsare på första kursen, Interaktionsteknik och design. Till min hjälp har jag Ulrik Söderström, biträdande programansvarig, också lärare under första kursen. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig eller Ulrik. Du hittar kontaktuppgifter sist i det här brevet. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på kursen/programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.

  Första kursen, Interaktionsteknik och design, kommer du att registreras på i samband med att du kommer på kursintroduktionen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 2 september 2019

  Tid: 13.15

  Plats: Sal TA305, Teknikhuset, Umeå universitet

  Första kursen (efter introduktionsveckan) heter Interaktionsteknik och Design, 7.5 hp, och startar med en registrering och kursintroduktion. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till studievägledaren, programansvarig eller kursansvarig, annars riskerar du att förlora din studieplats.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets upplägg

  En del material och information om programmet hittar du på programhemsidan. Där hittar du också en länk till utbildningsplan och blockschema.

  Schemat för introduktionskursen och för den inledande kursen på programmet, Interaktionsteknik och Design, hittar du tillsammans med kursplan på:
  https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/ri10743Q056Z04Q54769Y040yZ075W2Q84366Q.html

  På denna kurs kommer vi att i år ha en bok som heter ”Designing for interaktion (second edition): Creating innovative applications and devices” (isbn: 978-0-321-64339-1) av Dan Saffer. Till den boken kommer vi att komplettera med några artiklar och några kapitel ur ett häfte som vi tillhandahåller under kursen. Till matematikmomentet kommer en bok som heter ”Introduktion till högre studier i matematik, 2:a upplagan” (isbn: 978-91-47-11336-1) av Robert Johansson och Lars-Daniel Öhman att användas. Båda böckerna finns att beställa på Internetbokhandlare som till exempel Adlibris och Bokus. Köp gärna böckerna innan kursen startar, så att du kan hänga med redan från början i studierna.

  Fäll ihop
 • Introduktionskurs i matematik

  Veckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på en introduktionskurs i matematik, Basfärdigheter i algebra. Introduktionskursen repeterar grundkunskaper i matematik och ger dig en chans att lära känna de andra studenterna på programmet.
  Om du vill vara med på introkursen i matematik måste du anmäla dig separat (se länken nedan). De flesta nya studenterna på programmet väljer att läsa introduktionskursen som repetition. Vi rekommenderar starkt alla nya studenter att vara med på denna vecka, då den både är en bra grund för de fortsatta studierna och ett bra sätt att lära känna andra studenter på programmet.

  Alla information som ni behöver för att anmäla er till introduktionskursen finns på följande sida: https://www.umu.se/utbildning/kurser/basfardigheter-i-algebra2/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)