Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap

Hjärtligt välkommen till Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Datavetenskap! De närmaste fem åren kommer att vara omvälvande och förändra hela ditt liv. Vårt specialområde är mångsidigt och oändligt fascinerande. I allt större utsträckning har datavetenskapen blivit central för hur vi gestaltar vår samtid och framtid. Välkommen att följa med på den resan! Henrik Björklund,  programansvarig

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Det här är ett välkomstbrev med information till dig som ny student, inte ett antagningsbesked. Antagningsbeskedet skickas separat, men jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats  innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig eller studievägledaren. Du hittar våra kontaktuppgifter sist i det här brevet.

  För att börja läsa på programmet/kursen ska du registrera dig i Portalen. För att kunna göra det krävs att du har aktiverat ditt användarkonto (se nedan).

  Webbregistreringen är öppen mellan den 26/8 och 6/9. Det är viktigt att du registrerar dig, annars kan du förlora din studieplats.

  Inloggningslänk till Portalen hittar du på studentwebben, www.umu.se/student. En manual för hur webbregistreringen går till hittar du på www.umu.se/student/registrering.

  Har du inte möjlighet att närvara vid kursstart måste du anmäla det i förväg till studievägledare eller programansvarig annars kan du förlora din studieplats. (Kontaktinformation finns i slutet av detta brev.)

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 2 september 2019

  Tid: 08.30

  Plats: Hörsal S205, Samhällsvetarhuset, Umeå universitet

  Den första kursen på programmet är Metoder och verktyg för datavetare. Kursen börjar måndag den 2/9 klockan 08:30 i hörsal S 205 i Samhällsvetarhuset.

   

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets upplägg

  En beskrivning av programmet hittar du på programhemsidan. Där hittar du också en länk till utbildningsplanen, som innehåller ett blockschema för de första tre åren.

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs innan programstart

  Veckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på en repetitionskurs i matematik. Repetitionskursen ger dig en chans att fräscha upp matematikkunskaperna och att lära känna de andra studenterna på programmet. Från programmets sida rekommenderar vi starkt att du deltar på introduktionskursen. Notera att du måste anmäla dig till kursen på antagning.se.

  Läs mer om kursen Basfärdigheter i algebra

   

   

  Fäll ihop
 • Välkomstgrill och kontaktuppgifter

  Välkomstgrill innan programstart

  Programmet bjuder alla nya och gamla studenter på en grillkväll. Här kommer du att ha möjlighet att börja lära känna lärare, dina kursare och äldrekursare. Vi utgår från Ålidhems centrum och kommer att promenera till Nydalasjön för att grilla så se till att ha sköna skor och regntåliga kläder om det mot förmodan skulle vankas regn.
  Tid: kl 17:00 Söndagen den 25:e augusti
  Plats: Ålidhems centrum

  Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

  Programansvarig:

  Henrik Björklund
  e-post: henrikb@cs.umu.se (begränsat nåbar under perioden 29:e juni till 5:e augusti)
  tel. 0730 – 355 754

  Programstudievägledare:

  Marie Nordström
  e-post: marie@cs.umu.se, (läses efter 8:e augusti)
  tel. 090-786 77 08 (efter 8:e augusti)

  Infocenter:

  Oavsett vilka frågor du har som rör universitetet kan du vända dig till Infocenter. Här kan du få information om studier och hjälp med praktiska ärenden som att hämta ut ditt UmU-kort efter att du har beställt det eller få parkeringskort.

  Ring 090-786 50 00 eller skriv i vårt kontaktformulär. När du är på Campus Umeå hittar du Infocenter i Universum-huset.

  Läs mer om Infocenter

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)