Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Hej! Vi gratulerar dig till en plats på Idrottsvetenskapliga programmet i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information som du behöver ta del av inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta din programvägledare Camilla Jonsson via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du behöver registreras på programmet för att kunna påbörja dina studier. Registrering sker i samband med uppropet på första dagen av terminen. Har du, av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Camilla Jonsson innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds någon på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 3 september 2018

  Tid: 09:15

  Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet

  Hösten börjar med introduktionsdagar. Förutom upprop, så får du viktig information om innehållet i programmet, om studier vid Umeå universitet och ditt kommande yrkesliv. Du får träffa din programvägledare Camilla Jonsson och programmets ansvarige sammordnare Annika Johansson. Annika är också en av de lärare som undervisar på programmet och Camilla är din stödperson under dina tre år på utbildningen. Du får också träffa Pernilla Eriksson som berättar om Idrottshögskolans arbete för alla som går en idrottsutbildning vid Umeå universitet. Hållpunkter över introduktionsdagarna hittar du här:

  Program IVPs Introduktionsdagar 2018

  Mattias Edin, vise ordförande i din studentförening, IV-föreningen, kommer också och berättar om det viktiga och roliga arbete föreningen gör för programmets studenter. Att vara delaktig i en studentförening under sin studietid är en vädefull merit för ditt kommande yrkesliv - så ta gärna själv chansen att bli studentaktiv! Läs hans välkomstbrev till dig här:

  Välkomstbrev från IV-föreningen

  Du kommer också under måndagen att få träffa studenter som går programmet just nu. Faddrar kommer att visa dig runt på campus och sedan ta dig vidare på trevliga kvällsaktiviteter, om du vill. Att delta i dessa är helt frivilligt. Studenterna anordnar vanligen en 2 veckor lång mottagning med olika kvällsaktiviteter. Mottagningsveckorna brukar avslutas med en trevlig studentsittning.

  På IVPs programhemsida finns mer information för dig som ny  IVP-student:

  IVPs programhemsida

  Din första kurs
  Din första kurs på programmet heter 2IP026 Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område, 7,5hp.

  Den startar tisdagen 5 september kl. 10:15 i NBVH 2004 (Norra Beteendevetarhuset) och introducerar det område som du efter dina studier, kommer att kunna ta ut din examen i.
  I schemat (följ länken) ser du upplägget för de kommande veckorna på kursen och i kursplanen kan du läsa om kursens innehåll och kurslitteratur och vad det är tänkt att du ska lära dig.

  Programöversikt och scheman (uppdateras inför varje kurs)

  Fäll ihop
 • Frågor under sommaren?

  Vi vill alla ge dig en så bra start som möjligt. Därför kommer två av våra trevliga studenter, Andrea Costow och Anton Janson, att kontakta dig via telefon någon gång under vecka 28-30. Passa då på att ställa de frågor du har innan studiestarten. 

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon är åter på kontoret 13 augusti, men Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider:

  Höstterminen: 3 september 2018 - 20 januari 2019
  Vårterminen: 21 januari 2019 - 9 juni 2019

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)