Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Hej! Vi gratulerar dig till en plats på Idrottsvetenskapliga programmet i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information som du behöver ta del av inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta din programvägledare Camilla Jonsson via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats på programmet, måste du registrera dig på programmets första kurs. Det kan du ENBART göra mellan 23 augusti och 3 september 2019.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar det, hittar du under "Ny vid Umeå universitet" längre ned på den här sidan. Där finns också länk till Studentwebben, där du registrerar dig.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Camilla Jonsson innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 2 september 2019

  Tid: 9:15

  Introduktionsdagarnas schema hittar du i länken ovan. Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartan.

  Din första kurs "Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp" startar onsdag 4 september. Nedan finns kursens egna välkomstbrev.

  Välkomstbrev för din första kurs

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Höstterminen börjar med en och en halv dags introduktion. Förutom upprop, så får du viktig information om innehållet i programmet, om studier vid Umeå universitet och ditt kommande yrkesliv. Du får träffa din programvägledare Camilla Jonsson och programmets ansvarige sammordnare Annika Johansson. Annika är en av de lärare som undervisar på programmet och Camilla är din stödperson under dina tre år på utbildningen. Du får också träffa representanter från Idrottshögskolan som kommer och berättar om de gör för alla som går en idrottsutbildning vid Umeå universitet. Hållpunkter över introduktionsdagarna hittar du på:

  Program IVPs Introduktionsdagar 2019 (pdf-fil)

  Daniel Eriksson, vise ordförande i din studentförening, IV-föreningen, kommer också och berättar om det viktiga och roliga arbete föreningen gör för programmets studenter. Att vara delaktig i en studentförening under sin studietid är en vädefull merit för ditt kommande yrkesliv - så ta gärna själv chansen att bli studentaktiv! Läs hans välkomstbrev till dig här:

  Välkomstbrev från IV-föreningen (pdf-fil)

  Du kommer också under måndagseftermiddagen att få träffa studenter som går programmet just nu. Faddrar kommer att guida dig runt på campus och sedan ta dig vidare på trevliga kvällsaktiviteter, om du vill. Att delta i dessa är helt frivilligt. Studenterna anordnar vanligen en två veckor lång välkomstmottagning med olika aktiviteter, som avslutas med en trevlig studentsittning. Du kommer under sommaren att få mer information om mottagningsveckorna.

  På IVPs programhemsida finns mer information för dig som ny IVP-student:

  IVPs programhemsida

  Fäll ihop
 • Frågor under sommaren?

  Under sommaren arbetar två av våra studenter, Maja Nordin och Maria Hendar som sommarringare. De kommer att kontakta dig via telefon någon gång under vecka 29-30 efter att du fått ditt antagningsbesked. De kommer först att skicka dig ett SMS som meddelar att de kommer att ringa. Passa då på att prata med den som ringer och ställa de frågor du har inför att du tackar jag till din studieplat och innan studiestarten. 

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon är åter på kontoret 13 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider:

  Höstterminen: 2 september 2019 - 19 januari 2020
  Vårterminen: 20 januari 2020 - 7 juni 2020

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)