"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till din plats på programmet! I det här brevet får du viktig och användbar information om allt du behöver veta inför programstarten, så läs det noggrant. Om du har frågor, är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

  • 1. Andra antagningsbeskedet

    Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

    Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

    Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

    Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • 2. Registrera dig på kursen

    Mellan den 21 - 29 augusti 2023, kan du registrera dig på programmets första kurs Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5hp som startar 230830.

    Om du har problem med registreringen, men vill behålla din plats, måste du anmäla det till oss innan sista dagen för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig i tid, måste du kontakta oss så fort som möjligt (även om du registrerar dig i tid är det obligatorisk närvaro på uppropet som gäller. Dock ej för dig som fått din frånvaro godkänd av oss).

    Du registrerar dig på Ladok för studenter som du når via Studentwebben. För att kunna logga in på Studentwebben (och senare även dina kursplattformar) behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar ditt Umu-id och länk till Studentwebben hittar du längre ned.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    Måndag 28 augusti 2023

    Tid: 9:00

    Närvaro vid uppropet 23-08-28 är obligatoriskt. Den som inte är närvarande eller meddelat särskilda skäl till frånvaro kan förlora sin utbildningsplats. Meddela eventuella förhinder eller om du inte har för avsikt att ta din programplats i anspråk till programvägledare i formuläret längre ner.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Introduktionsveckor

    Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

    Steg 1: De digitala studiestartsföreläsningarna "Ny på universitetet?" pågår online mellan den 22-25 augusti. Föreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE i någon större utsträckning behandlas i steg 2 och 3 nedan. Föreläsningarna direktsänds online. Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

    Steg 2: Programintroduktion IVP pågår 28-29 augusti. Introduktionen sker på univeristetet i Beteendevetarhuset och sal BET.F.108. Förutom upprop, så får ni träffa programsamordnaren Cecilia Stenling och studie- och programvägledare Camilla Jonsson, som berättar om universitetet, programmet och vad ni kan förvänta er de kommande tre åren. Ni får också träffa representanter från Idrottshögskolan, IVP:s studentförening, studentgeneraler och faddrar. Det är viktigt att närvara dessa dagar för att inte missa viktig information. Oanmäld frånvaro på upprop gör att platsen erbjuds reserver den 30 augusti.

    Steg 3: Onsdag 30 augusti kl. 13:15 startar programmets första kurs "Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp", med kursintroduktion.

    Schema
    Kursplan och litteraturlisa

    Kursens välkomstbrev hittar du i Studentwebben (kräver inloggning).

    Kom ihåg att registrera dig i tid (se info ovan) för att komma åt all information.
    Kursansvarig lärare är Louise Lindkvist

    Parallellt med dessa tre steg, kommer äldre studenter på IVP ordna mottagningsveckor innehållande roliga aktiviteter och sittning (studentfest med middag). Program för mottagningsveckorna kommer att skickas ut separat, eller via studenternas facebookgrupp, i samband med sommarutskick via brev eller epost.

    Fäll ihop
  • Vilken information kan du förvänta dig under sommaren?

    För dig som antags i Urval 1:
    Efter antagningsbeskeden skickats ut den 12 juli, får du förutom detta digitala välkomstbrev även information från oss via post. Brevet innehåller information du behöver för att vara väl förberedd inför hösten. Där finns också kontaktuppgifter till Studentföreningen som du kan kontakta med frågor i samband med att du ska tacka ja till ditt antagningsbesked. Glöm ej att tacka ja till din plats i tid!

    Studentföreningen står redo att besvara de vanligaste frågona om programmet, så som exempelvis hur det är att flytta till och studera i Umeå och vid Umeå universitet, om bostad etc. Kontaktuppgifter kommer i brevet.

    Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon finns anträffbar mellan 12-13 juli samt efter 10 augusti. Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

    För dig som antags i Urval 2:
    Efter att antagningsbeskeden skickas ut 27 juli, får du förutom detta digitala välkomstbrev även information från oss via epost mellan 10-11 augusti. Epostmeddelandet innehåller information du behöver för att vara väl förberedd inför hösten. Du behöver inte tacka ja till din plats, men för att vi ska vara förberedda på hur många som kommer, måste du som INTE kommer, meddela det till oss så snart du kan. OBS: Du tackar nej till din plats via antagning.se. 

    Om du har frågor, kontaktar du programvägledaren genom kontaktformuläret nedan, så återkommer hon med svar efter 10 augusti.

    Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

    För dig som reservantags efter 27 juli:
    Om någon tackar nej till sin plats antar vi reserver. Alla som antas som reserver efter urval 2 och fram till och med programstart, får information från programvägledaren skickad till sig via epost efter 10 augusti. Under tiden är du hänvisad att ta del av det här digitala välkomstbrevet för att vara väl förberedd inför hösten.

    Om du har frågor, kontaktar du programvägledaren genom kontaktformuläret nedan, så återkommer hon med svar efter 10 augusti.

    Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

    VI SER FRAM EMOT ATT TRÄFFA ER I AUGUSTI!

    Fäll ihop
  • Om du vill söka studiemedel under din studietid

    Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

    Hösttermin 2023: 28 augusti 2023 - 14 januari 2024
    Vårtermin 2024: 15 januari 2024 - 3 juni 2024

    Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget för att minska risken för försenade utbetalningar vid terminsskiftet. För mer information besök CSN.

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Se på digitala studiestartsföreläsningar

    Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans

    Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

     

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)