"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till din plats på programmet! I det här brevet får du viktig och användbar information om allt du behöver veta inför programstarten, så läs det noggrant. Om du har frågor, är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id och MFA

  Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.

  Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Mellan den 21 - 29 augusti 2023, kan du registrera dig på programmets första kurs Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5hp som startar 230830.

  Om du har problem med registreringen, men vill behålla din plats, måste du anmäla det till oss innan sista dagen för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig i tid, måste du kontakta oss så fort som möjligt (även om du registrerar dig i tid är det obligatorisk närvaro på uppropet som gäller. Dock ej för dig som fått din frånvaro godkänd av oss).

  Du registrerar dig på Ladok för studenter som du når via Studentwebben. För att kunna logga in på Studentwebben (och senare även dina kursplattformar) behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar ditt Umu-id och länk till Studentwebben hittar du längre ned.

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  Måndag 28 augusti 2023

  Tid: 9:00

  Närvaro vid uppropet 23-08-28 är obligatoriskt. Den som inte är närvarande eller meddelat särskilda skäl till frånvaro kan förlora sin utbildningsplats. Meddela eventuella förhinder eller om du inte har för avsikt att ta din programplats i anspråk till programvägledare i formuläret längre ner.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Introduktionsveckor

  Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

  Steg 1: De digitala studiestartsföreläsningarna "Ny på universitetet?" pågår online mellan den 22-25 augusti. Föreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE i någon större utsträckning behandlas i steg 2 och 3 nedan. Föreläsningarna direktsänds online. Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Steg 2: Programintroduktion IVP pågår 28-29 augusti. Introduktionen sker på univeristetet i Beteendevetarhuset och sal BET.F.108. Förutom upprop, så får ni träffa programsamordnaren Cecilia Stenling och studie- och programvägledare Camilla Jonsson, som berättar om universitetet, programmet och vad ni kan förvänta er de kommande tre åren. Ni får också träffa representanter från Idrottshögskolan, IVP:s studentförening, studentgeneraler och faddrar. Det är viktigt att närvara dessa dagar för att inte missa viktig information. Oanmäld frånvaro på upprop gör att platsen erbjuds reserver den 30 augusti.

  Steg 3: Onsdag 30 augusti kl. 13:15 startar programmets första kurs "Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp", med kursintroduktion.

  Schema
  Kursplan och litteraturlisa

  Kursens välkomstbrev hittar du i Studentwebben (kräver inloggning).

  Kom ihåg att registrera dig i tid (se info ovan) för att komma åt all information.
  Kursansvarig lärare är Louise Lindkvist

  Parallellt med dessa tre steg, kommer äldre studenter på IVP ordna mottagningsveckor innehållande roliga aktiviteter och sittning (studentfest med middag). Program för mottagningsveckorna kommer att skickas ut separat, eller via studenternas facebookgrupp, i samband med sommarutskick via brev eller epost.

  Fäll ihop
 • Vilken information kan du förvänta dig under sommaren?

  För dig som antags i Urval 1:
  Efter antagningsbeskeden skickats ut den 12 juli, får du förutom detta digitala välkomstbrev även information från oss via post. Brevet innehåller information du behöver för att vara väl förberedd inför hösten. Där finns också kontaktuppgifter till Studentföreningen som du kan kontakta med frågor i samband med att du ska tacka ja till ditt antagningsbesked. Glöm ej att tacka ja till din plats i tid!

  Studentföreningen står redo att besvara de vanligaste frågona om programmet, så som exempelvis hur det är att flytta till och studera i Umeå och vid Umeå universitet, om bostad etc. Kontaktuppgifter kommer i brevet.

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon finns anträffbar mellan 12-13 juli samt efter 10 augusti. Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

  För dig som antags i Urval 2:
  Efter att antagningsbeskeden skickas ut 27 juli, får du förutom detta digitala välkomstbrev även information från oss via epost mellan 10-11 augusti. Epostmeddelandet innehåller information du behöver för att vara väl förberedd inför hösten. Du behöver inte tacka ja till din plats, men för att vi ska vara förberedda på hur många som kommer, måste du som INTE kommer, meddela det till oss så snart du kan. OBS: Du tackar nej till din plats via antagning.se. 

  Om du har frågor, kontaktar du programvägledaren genom kontaktformuläret nedan, så återkommer hon med svar efter 10 augusti.

  Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

  För dig som reservantags efter 27 juli:
  Om någon tackar nej till sin plats antar vi reserver. Alla som antas som reserver efter urval 2 och fram till och med programstart, får information från programvägledaren skickad till sig via epost efter 10 augusti. Under tiden är du hänvisad att ta del av det här digitala välkomstbrevet för att vara väl förberedd inför hösten.

  Om du har frågor, kontaktar du programvägledaren genom kontaktformuläret nedan, så återkommer hon med svar efter 10 augusti.

  Universitetets Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de mer generella frågorna via epost och telefon.

  VI SER FRAM EMOT ATT TRÄFFA ER I AUGUSTI!

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

  Hösttermin 2023: 28 augusti 2023 - 14 januari 2024
  Vårtermin 2024: 15 januari 2024 - 3 juni 2024

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget för att minska risken för försenade utbetalningar vid terminsskiftet. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)