Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ämneslärarprogrammet - åk 7-9

  • Antal högskolepoäng 270 hp

Under utbildningen

Ämneslärarprogrammet är utbildningen för dig som vill undervisa och handleda unga människor och samtidigt arbeta med ämnen som du är intresserad av. Under utbildningen fördjupar du dig i två undervisningsämnen men också hur du i din kommande yrkesroll som lärare får elever att lära och utvecklas.
Hösten 2018 erbjuds varianter inom estetiska ämnen med kombinationerna textilslöjd och annat ämne samt trä- och metallslöjd och annat ämne. Utbildningen innehåller en utbildningsvetenskaplig kärna som tar upp frågor kring kunskap, undervisning och lärande, men belyser också det pedagogiska ledarskapet, konflikthantering, sociala relationer och demokrati. Du studerar även de valda ämnenas uppkomst och utveckling samt metoder och teorier för undervisning och lärande i ämnet. Ett återkommande inslag i utbildningen är den verksamhetsförlagda utbildningen, eller praktiken, som du genomför i årskurs 7-9. Det är även möjligt att förlägga en del av studierna utomlands.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som lärare i årskurs 7-9

Examen

Ämneslärarexamen med inrikting mot årskurs 7-9

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)