Hoppa direkt till innehållet
printicon

”Jag är nyfiken på människor generellt och vill höra deras berättelser”

Saga Aginger läser Journalistprogrammet för att hon är nyfiken på människor och vill höra deras berättelser. Efter att bekanta pratat gott om Umeå lockades hon till utbildningen här, något hon idag är väldigt glad för.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Umeå universitet?

– Dels för att jag kom in här och för att jag hade bekanta som pratat väldigt gott om Umeå och då tänkte jag men varför inte testa, det blir kul. Jag hade ingen relation till staden innan.

Hur känns det nu?

– Det är helt fantastiskt. Jag trivs jättebra här och är väldigt nöjd med det valet. Det är också så kul att göra sig hemma på ett helt nytt ställe.

Hur är det att plugga?

– I det stora hela är det härligt och en bubbla som är väldigt trevlig att vara i. Just nu är det väl ganska mycket för det är mycket läsning och så men de varierar. Man lever på och träffar massa människor och får läsa om sådant man är intresserad av. Det är ett enkelt liv på många sätt.

Vad gör du när du inte pluggar?

– För att få utlopp för kreativitet är jag med i Umeå studentradio som är en ideell förening. Det är ett sätt att få leka med massa olika sätt att göra sakerna man studerar praktiskt innan arbetslivet. Det är en förening som vi är några eldsjälar som väckt liv i den igen och vi har slitit och byggt en ny studio, har skaffat ny teknik och det är i år igång och väldigt kreativt. Det är för de som vill skriva, fota, göra radio, göra poddar, redigera, skapa evenemang, hålla på med marknadsföring, eller bara för att vara med i föreningslivet. Det är ju väldigt bra på ens CV också och kan vara bra när man söker extrajobb och sommarjobb. Man kan ju också använda det som arbetsprover när man söker jobb och så.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag vill ju träffa människor och är väldigt nyfiken på människors berättelser. Jag är nyfiken på människor generellt och det är ju en del av journalistyrket. Så kanske jobba med radio som jag nu upptäckt dels genom studentradion men också få skriva längre saker som reportage och artiklar som är levande, mer än bara hårda nyheter.

Saga Aginger

Kommer från: Stockholm

Gillar att: Läsa - gå i skogen

Bäst en ledig dag i Umeå: Musikquiz - va i skogen - om sommar: sitta på uteservering med vänner

Oanad talang: Te-snobb - samt äter flest kräftor på en kräftskiva