Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

"Jag får vara väldigt engagerad i vad som händer i samhället och vara med om saker man inte hade fått vara med om annars"

Sedan examen från Journalistprogrammet har Sofia flyttat till Stockholm, fått en anställning på TT Nyhetsbyrån och spenderar dagarna med att konsumera all kultur- och nöjesjournalistik som hon kommer över.

Hej Sofia Sundström! Vad gör du nuförtiden?

– Jag bor i Stockholm sedan några år och jobbar som nöjesreporter så det blir om allt från musik i alla stilar, tv-program och Sweden rock till Eurovision song contest. Mitt jobb blir typ Ernst Kirsteiger, Alice Cooper och Anna Ternheim. Det urbana Stockholmslivet, haha!

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att man får va kreativ och väldigt engagerad i vad som händer i samhället och vara med om saker man inte hade fått vara med om annars. Man får åka till Tel Aviv på Eurovision och allt det där vilket är kul. Men framförallt är det att känna att man har någon typ av påverkan, det känns som att det man gör spelar nån roll.

Vad tog du med dig från journalistprogrammet till det jobb du har idag?

– Jag tycker det var bra att man fick tid att på detaljnivå gå igenom hur det skulle fungera i yrket. Jag tycker också att det bästa var kulturjournalistik då jag valde det som inriktning och man fick riktigt grotta ner sig i sitt favoritämne. Jag tyckte typ allt var kul dock!

 

Sofia Sundström

Bor: Stockholm

Jobbar som: Kultur- och nöjesreporter på TT nyhetsbyrån

Gillar: Kultur som musik, film och konst. Samt löpning.

Läser: Försöker läsa alla kulturnyheter överallt, gamla klassiker på senare tid

Lyssnar: All ny musik som släpps och poddar! Allt som Ola Söderholm och Jonatan Unge rör vid.

Din studenttid i Umeå med tre ord: Kreativt - fest - roligt