Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd

Du är antagen till kandidatprogrammet i miljö- och hälsoskydd vid Umeå universitet. Jag som skriver det här heter Åsa Berglund och är programansvarig. Du kommer att träffa mig vid registreringen och som lärare på bland annat första kursen. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet riktar sig till dig som är intresserade av aktuella samhälls- och miljöproblem med fokus på nationella och globala miljö-, hälso- och hållbarhetsfrågor. För att kunna lösa denna typ av problem krävs kunskaper om såväl naturvetenskapliga och samhälleliga aspekter, vilket gör att utbildningen har en tvärvetenskaplig karaktär.
  Du kommer under första året läsa en rad kurser som ger dig en bas till de fortsatta studierna, som är av mer tillämpad karaktär.
  En utförlig beskrivning av programmets upplägg finns på vår programhemsida.

   

  Fäll ihop
 • Välkomstarrangemang

  Äldre kursare kommer att under de första veckorna anordna olika aktiviteter för att ni ska känna er hemma och lära känna andra studenter på programmet.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)