Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Du är antagen till KPU för forskarutbildade, men innan du kan börja måste du göra några saker innan programstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i vår!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men, är du inte längre intresserad av din studieplats är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Här kommer du inom kort att hitta datum för programstart.

  Närvaro är obligatorisk. Om du inte kan vara med på introduktionen måste du meddela oss i förväg annars kommer du att förlora din plats. Kontakta Infocenter 

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 20 januari 2020

  Tid: 10:00-16:30

  Programmet startar med registering och introduktion till din första kurs. Under den senare delen av dagen kommer du att träffa företrädare från Lärarhögskolans kansli som kommer att ge information om utbildningens struktur, verksamhetsförlagd utbildning, examen mm.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Din första kurs, programinformation och utbildningsbidrag

  Din första kurs på programmet heter "Utbildningens villkor och samhälleliga funktion" 7,5 hp. Kursen startar vid introduktionstillfället-

  Schema för din första kurs

  Välkomstbrev för din första kurs

  Träffen innefattar introducerande föreläsningar och workshops, varvat med uppföljning och anvisningar inför kommande skriftlig och muntlig examination. Du kommer också att få programinformation.

  programmets hemsida hittar du hittar du träfftider för alla kurser, information om programmet, utbildningsbidraget och annan information om programmet. Där hittar du också välkomtbrev till din första kurs och schema.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Cambro

  För många av kurserna under det här programmet använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du lämnar in dina uppgifter. För att logga in på Cambro måste du ha aktiverat ditt användarkonto. Vid behov av hjälp vänd dig till Infocenter.

  Jag vill aktivera mitt användarkonto

  Logga in på Cambro

  Fäll ihop
 • Utdrag ur belastningsregistret

  För att du ska få göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) som ingår i programmet måste du för rektor på skolan kunna visa upp ett intyg ur polisens belastningsregister. Handläggningstiden är cirka två veckor, så beställ ditt intyg i god tid innan din VFU. Ansökningsblanketten hittar du på Polisens webbplats.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)