Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kompletterande utbildning för läkare med avslutad utländsk utbildning

Välkommen till utbildningen! Innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om utbildningen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  För att få din plats på programmet måste du delta vid det obligatoriska uppropet den 30 augusti på plats i Umeå enligt nedan. I samband med det blir du registrerad student på programmet.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-08-30

  Tid: 09.30

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Utbildningen kommer vara upplagd med studier på distans, med tre campus-förlagda, obligatoriska, ”inneveckor” i Umeå varje termin. Under distansstudierna kommer undervisningen ske via dator. Se därför till att ha en dator med stabil uppkoppling. Du kommer även behöva webbkamera och headset till din dator. Om du har en bärbar dator – ta med dator, headset (och webbkamera om du har en extern webkamera) till första kursveckan då vi redan första dagen ska träna på att använda videokonferensprogram.

  Under hösten 2021 kommer du parallellt läsa tre kurser. De båda kurserna Medicinsk introduktionskurs 7,5hp och Medicinsk kommunikation på svenska 1 15hp kommer börja i samband med uppropet. Den sista kursen, Klinisk praktik 7,5hp, kommer du påbörja några veckor in på terminen.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  I slutet av september kommer du gå ut på din kliniska praktik.

  Umeå universitet kan erbjuda praktik inom den Norra sjukvårdsregionen för studenter med bostadsort i Region Norrbotten, Region Västerbotten, Region Västernorrland och Region Jämtland-Härjedalen.

  Om du bor kvar på din hemort utanför Norra sjukvårdsregionen måste du själv ordna din praktikplats. Vi rekommenderar att du kommer igång med det så snart som möjligt.

  Om du bor utanför Norra sjukvårdsregionen men överväger att flytta till Norra sjukvårdsregionen måste du meddela detta senast må v 37 (13 sep) och kunna påbörja praktiken omgående.

  Du som är antagen kommer, innan midsommar, få ett mail skickat till dig med bland annat preliminärt schema och information att använda när du söker din praktikplacering.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Under utbildningen kommer material och information finnas på vår kursplattform Moodle, www.moodle.umu.se. Det verktyg vi kommer använda för att kommunicera är Zoom. Ni kommer bli introducerade till de båda verktygen under första kursträffen i Umeå.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)