"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Gastronomiprogrammet

  • Antal högskolepoäng 180 hp

Under utbildningen

Gastronomiprogrammet vänder sig till dig som har ett brinnande intresse för mat, dryck, matlagning, människor och måltider som en viktig del av vardag och fest. Programmet har två inriktningar: kreativ matlagning och värdskap. Programmet har två inriktningar: kreativ matlagning och värdskap. Utbildningen bygger på kurser där vetenskap tillämpas i det praktiska hantverket i kök och matsal. Bland annat ingår kurser i ledarskap, revenue management, dryckeskunskap, serveringshantverk och kreativ matlagning. I undervisningen på programmets kurser samarbetar våra lärare med kunniga branschprofiler för att få en så verklighetsanpassad utbildning som möjligt. Utöver det möter studenter den praktiska verkligheten under sina verksamhetsförlagda studier. Utbildningen leder till en kandidatexamen med möjlighet till vidare studier på avancerad nivå.


År 1 och 2 är gemensamt för båda inriktningarna. Då läser du Måltids- och
restaurangvetenskap 1, 2 och 3, måltidskultur och samhället, entreprenörskap och företaget i
samhället samt  ledarskap och revenue management.

Inriktning kreativ matlagning läser:
År 2: Måltids- och restaurangvetenskap 4, inriktning
gastronomi och kreativ matlagning, vinkunskap
och matlagning.
År 3: Gastronomi, inriktning gastronomi och kreativ
matlagning, VFU, restaurangdrift i kök och examensarbete.

Inriktning värdskap läser:
År 2: Måltids- och restaurangvetenskap 4, inriktning
gastronomi och värdskap, vinkunskap och sommelerie.
År 3: Gastronomi, inriktning gastronomi och värdskap,
VFU, restaurangdrift i matsal och examensarbete. Inriktning kreativ matlagning:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och kreativ matlagning.

Inriktning värdskap:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och värdskap.

Efter utbildningen

Gastronomiprogrammet förbereder dig för en framtid där du
kan arbeta med utveckling och design av måltider som exempelvis
kock, sommelier, konditor, produktutvecklare eller som
Food and Beverage-ansvarig på hotell och restaurang.

Examen

Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för programmet är:
Hanna Lövgren