Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Människokroppen fascinerar mig

- Jag oroas över den diabetes- och fetmaepidemi som härjar världen över, vilket gör mig intresserad av att forska inom området

Varför sökte du till läkarprogrammet?
Jag sökte till läkarprogrammet för att människokroppen fascinerar mig. Jag har alltid förundrats över hur allt hänger ihop och fungerar så fantastiskt som det gör, men också vad det är som sker då allt inte fungerar som det ska.

Jag är också speciellt oroad över den diabetes- och fetmaepidemi som härjar världen över, vilket gör mig intresserad av att forska inom området.

Vad tycker du om utbildningen?
Jag har ju inte läst så länge, men jag gillar verkligen utbildningen. Det bästa av allt är att föreläsarna är så engagerade och alltid finns tillgängliga för oss studenter. Ingen fråga är för dum för att ställas. Jag gillar också upplägget på programmet där vi får en genuin teoretisk grund att stå på innan vi skickas ut på praktik.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Umeå?
För mig föll sig Umeå som det naturliga valet eftersom jag älskar Norrland och att min man har släktingar här.

Hur upplever du Umeå som studentstad?
Jag stortrivs i Umeå och upplever staden som den perfekta studentstaden. Det märks att det är vi studenter som får saker att ske här i Umeå, för det finns verkligen något för alla. Oavsett om man gillar musik, konst, idrott eller bara gott kaffe så har man kommit rätt i Umeå. Dessutom gillar jag storleken på staden som möjliggör allt inom cykelavstånd. Dessutom råder det en stor cykelkultur vilket alla flest studenter bidrar till. Det gillar jag!

Vad är dina framtidsplaner efter utbildningen?
Mitt mål är att kunna stanna här i Umeå. Här önskar jag kombinera kliniktjänst med forskning och kanske en liten del undervisning om det ges möjlighet till det.

Namn
Alexandra Tellström
Varifrån kommer du?
Göteborg
Var bor du?
Mariehem
Fritidsintressen
Fysisk aktivitet i alla dess former. IKSU är mitt andra hem. Tar gärna en tur runt Nydala eller på Gammliaspåren. Cyklar av hjärtans lust. Överallt.