Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Logopedprogrammet

Gratulerar! Du är antagen till LOGOPEDPROGRAMMET vid Umeå universitet (Kurs XV), men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Här får du information om första kursen på programmet, om universitetet och livet som student. Mer info om programmet finns via universitets websidor.  Hittar du inte de svar du behöver så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. För den här kursen/programmet gör du det på uppropet, måndagen den 2 september kl. 09.00. Du behöver kunna legitimera dig i samband med registreringen!

  Om du i förväg vet att du inte har möjlighet att närvara vid uppropet måste du anmäla det till oss, annars riskerar du att förlora din plats.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Kan du inte vara med vid uppropet? Meddela oss i förväg!

  Om du inte kan vara med på uppropet och inte har meddelat oss i förväg kommer du inte att bli registrerad och kan förlora din plats. Meddela studieadministratör Maud Normark (maud.normark@umu.se) senast torsdag den 29 augusti så blir du registrerad på kursen även om du inte kan vara med på kursstarten, och får behålla din plats. Kursen startar med registrering och introduktion.

  Vi kommer då bland annat att gå igenom:
  - schema och upplägg för introduktionskursen
  - var du hittar olika typer av information om dina studier, regelverk mm.
  - vem du kan kontakta med olika frågor om programmet

  Fäll ihop

Om programmet

 • Introduktionskursens upplägg

  Logopedprogrammet vid Umeå universitet inleds med kursen "Logopedi, en introduktion" som innehåller informationstillfällen och föreläsningar som ger en inblick i vad det innebär att vara logopedstudent vid Umeå universitet samt vad logopedyrket innebär. Dessa tillfällen är inte obligatoriska (förutom det som är angett i schemat), men vi rekommenderar förstås att du deltar i alla aktiviteter, för att på bästa sätt inleda din tid som student på logopedprogrammet.

  Det ingår också miljöpraktik/auskultationer där du tillsammans med en grupp kurskamrater får observera när yrkesverksamma logopeder träffar patienter. Examinationen består i att skriva rapport efter auskultationerna, skriva en hemtenta som delas ut via kurssajten i Cambro samt aktivt deltagande i ett avslutande seminarium.

  Dessutom ingår en seminariedag som är gemensam för alla programstudenter på termin 1 inom medicinsk fakultet. För att få godkänt på kursen krävs att alla dessa delar fullgörs.

  I de flesta kurser på logopedprogrammet används lärplattformen Cambro. Där hittar du information om schema, uppgifter, lektionsmaterial mm. Du kan också kontakta kursansvarig lärare via meddelandefunktionen.

  Fäll ihop
 • Information från kursansvariga

  Jag som skriver det här brevet heter Veronica Lindberg och arbetar som lärare, studierektor och studievägledare på Logopedprogrammet, och även som klinisk logoped på Norrlands universitetssjukhus. Du kommer att träffa mig vid uppropet/registreringen tillsammans med den andre kursansvarige läraren under introduktionskursen, Fredrik Karlsson, som är ämnesansvarig för Logopedi, lärare och forskare vid Umeå universitet.

  Vi ser fram emot att träffa Dig i höst och önskar dig lycka till med dina förberedelser inför kursstarten!

  Fäll ihop
 • Information från faddrarna i kurs XIV

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)