Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Magisterprogram i polisiärt arbete

Grattis! Du är antagen till Magisterprogrammet i polisiärt arbete, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  När du har tackat ja till din plats, måste du aktivera ditt Umu-id och sedan registrera dig på programmets kurser. Följ stegen nedan. På Umeå universitet används ett system som heter Studentwebben för kursregistrering. På det här programmet måste du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 2022-08-22 till och med 2022-09-05. Om du inte har registrerat dig på Studentwebben senast den 2022-09-05 förlorar du din plats på programmet.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Steg 1 Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Steg 2 Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig på Studentwebben

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  2022-08-29

  Tid: 08:15

  Plats: Lärplattformen Canvas

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Magisterprogrammets två inledande kurser

  Magisterprogrammet i polisiärt arbete har två inledande kurser som båda startar den 29/8. Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik samt Samverkan och polisarbete för tillitsskapande och förebyggande av brott.

  För att få reda på mer om kurserna och uppstarterna, ta del av respektive välkomstbrev (skriv in kursnamnet i sökfunktionen): Välkomstbrev kurser umu

   

  Lärplattformen Canvas

  Kurserna inom programmet ges helt på distans utan träffar på campus och undervisningen sker via lärplattformen Canvas. I Canvas kommer du att hitta allt du behöver veta om respektive kurs, så som kursmaterial, studieguide, föreläsningar, instruktioner och uppgifter. 

  Kom ihåg! För att få tillgång till Canvas måste du först:

  1. Aktivera ditt Umu-id
  2. Registrera dig på kursen i Studentwebben

  Stöd för studenter i Canvas: https://umu.instructure.com/courses/37

  För att du ska få aviseringar behöver du prenumerera på kursen diskussionsforum. Mer om detta och inställningar för avisering till egen e-post hittar du på denna sida: https://www.canvas.umu.se/courses/37/pages/aviseringar-privat-e-postadress  

   

  Fäll ihop

Om programmet

 • Om programmet

  I samhällsdebatten och från politiskt håll finns tydliga krav på att polisiära metoder behöver utvecklas i takt med att samhället förändras. Med den här utbildningen får du som har studerat inom eller arbetar med exempelvis polisiärt arbete, socialt arbete, juridik, psykologi eller kriminologi, bättre förutsättningar att bidra till bra samverkan i samhället kring frågor om brottslighet, trygghet, brottsförebyggande och tillitsskapande arbete.

  Kurserna på magisterprogrammet ges på halvfart, men genom att du läser två kurser parallellt innebär programmet heltidsstudier. Undervisningsspråket är svenska, men enstaka kurser eller kursmoment kan ges på engelska. Programmet genomförs helt på distans genom nätbaserad undervisning. Du bedriver dina studier med en hög grad av självständighet, genom aktivt kunskapssökande och med en förmåga till kritisk analys utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt.

  Fäll ihop
 • Kursregistrering/kursupplägg

  På Umeå universitet används ett system som heter Studentwebben för kursregistrering.

  Hur du går tillväga för att registrera dig kan du läsa mer om under rubriken "2. Registrera dig på programmet" längre upp i detta välkomstbrev. 

  Kom ihåg att registrera dig till programmets båda inledande kurser innan deadline. Även för kommande kurser inom programmet finns tid för självregistrering angivet på Studentwebben.

  Kursaktiviteter genomförs både synkront och asynkront under programmet.

  Du som Magisterprogrammet i polisiärt arbete läser två kurser som ges på halvfart parallellt. Det innebär att du totalt studerar heltid, vilket motsvarar  40 timmar i veckan. 

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Vid frågor om Programmets innehåll och upplägg, kontakta programansamordnare.
  Monica Burman

   

  Vid frågor om kursregistrering på Studentwebben, lärplattformen Canvas osv, kontakta kursadministratören.

  Sabinha Önnerlöv 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)