Du är antagen till Masterprogrammet i genusvetenskap, men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!
När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen/programmet. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 23 augusti till och med 3 september. Om du inte har registrerat dig senast den 3 september förlorar du din plats på programmet.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Programmet har en tvärvetenskaplig integrerad profil där studenterna ges perspektiv på genus, och hur genus samverkar med andra sociala relationer så som etnicitet, sexualitet och klass. Programmet syftar till att förbereda studenterna för ett arbetsliv där avancerad kunskap om och kritiska perspektiv på jämställdhet, sociala normer, makt och likabehandling efterfrågas. Studenterna erbjuds genom det tvärvetenskapliga kursutbudet en förmåga att problematisera en rad samhällsutmaningar såsom globalisering, migrationsrörelser och bristande respekt av olikhet i ett mångkulturellt samhälle präglat av sociala skillnader. Programmet riktar sig dels till studenter och yrkesverksamma med en grundutbildning (minst kandidatexamensnivå) i genusvetenskap eller annat ämne, och som behöver djupgående kunskaper i genusvetenskap eller vill förbättra sin position på arbetsmarknaden genom en spetskompetens. Programmet förbereder för både forskning inom ämnet genusvetenskap och yrkesverksamhet inom stat, kommun, landsting, närings- och föreningslivet och andra organisationer.
Utbildningen omfattar fyra terminer om sammanlagt 120 högskolepoäng. Programmet kan dock avslutas med en magisterexamen efter ett år. Under rubriken Programöversikt framgår vilka kurser som är obligatoriska respektive valbara. Förutom integrerad teori- och metodundervisning inom ramen för varje kurs omfattar programmet en metodkurs som ges av Samhällsvetenskaplig fakultet. Termin tre utgörs av valfria/valbara kurser, dessa väljs i samråd med studierektor. Information om hur de enskilda kurserna är upplagda finns i de olika kursplanerna.
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.