"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogram i socialt arbete

Välkommen till masterprogrammet i socialt arbete! Här hittar du viktig information om programmet och för dig som är ny student vid Umeå universitet.

Så här börjar du

Om kursen

  • Programöversikt

    Undervisningen genomförs till största delen på distans men campusundervisning kan förekomma. Arbetsformerna varierar mellan individuellt arbete, seminarier och föreläsningar.

    Oavsett om du har för avsikt att läsa i ett år mot en magisterexamen eller i två år mot en masterexamen så inleds utbildningen med valbara fördjupningskurser på avancerad nivå inom huvudområdet socialt arbete alternativt fristående kurser på avancerad nivå inom huvudområdet socialt arbete, med en omfattning om 15 hp.

    Därefter ges kursen
    Vetenskapsteori och teorier för socialt arbete, 15 hp
    studieperiod 1 november - 15 januari

     

    Valbara kurser du har att välja på under termin 1:

    Socialt arbete med äldre, 7,5 hp
    studieperiod 29 augusti - 28 september

    Barn, unga och familj i socialt arbete, 7,5 hp
    studieperiod 29 augusti - 28 september

    Socialt arbete för delaktighet och medborgarskap - samhällsstöd vid psykisk och intellektuell funktionsnedsättning, 7,5 hp
    studieperiod 29 september- 31 oktober

    Våld i nära relation, 7,5 hp
    studieperiod 29 september - 31 oktober


    Skicka ett mail med dina val av två kurser senast onsdag den 24 augusti till studieadministratör Jeanette Nilsson, jeanette.nilsson@umu.se

    Eventuella byten av kurs/kurser därefter kan endast ske under första veckan och i mån av plats.

    Fäll ihop
  • Lärplattformen Canvas och Zoom

    Under utbildningen används lärplattformen Canvas. Du får tillgång till Canvas efter din registrering. För att kunna logga in måste du ha ett aktiverat användarkonto, se nedan under Aktivera ditt Umu-id. 

    Förutom Canvas så används e-mötesverktyget Zoom i undervisningen. Det är också ett bra verktyg för dig som student som vill träffa dina studiekamrater digitalt. Här hittar du en guide till de vanligaste funktionerna i Zoom samt länkar till Umeå universitets manualer: Zoom för studenter - en guide 

    Fäll ihop
  • Kontaktpersoner

    Studierektor Ahmet Gumuscu, ahmet.gumuscu@umu.se, 090-786 61 91

    Programvägledare Helén Bergström, helen.bergstrom@umu.se, 090-786 98 83

    Studieadministratör Jeanette Nilsson, jeanette.nilsson@umu.se, 090-786 68 64

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)