Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogrammet i farmaci

Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt program och hoppas att du skall få en mycket givande studietid. OBS! För dig som är antagen med villkor gäller att behörigheten måste vara klar innan du får börja på programmet. Kom ihåg att tacka ja till din studieplats på www.antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta programansvarig eller studievägledare. Du hittar kontaktuppgifter sist i det här brevet.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  För att registrera dig på programmet och första kursen (Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15hp), skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar på programmets hemsida på studentwebben.

  Fyll i blanketten och skriv under, skicka in via post till studieadministratör för kursen Sanna Bränström (postadress står på blanketten) Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till programansvarig eller studievägledare annars förlorar du din studieplats.

  Behålla din plats på programmet

  För att behålla din plats på programmet behöver du:

  1)     Delta vid obligatoriskt uppropet via Zoom 31/8

  2)    Ska registreringsblanketten vara tillhanda Sanna Bränström senast den 31/8

  3)    Logga in i lärplattformen Cambro senast under vecka 36

  4)    Delta i obligatoriska laborationer under vecka 37

  Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

  Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström, svl.farmaci.chem@umu.se, på Kemiska institutionen senast måndag 31/8 klockan 10.00 för att behålla din plats på masterprogrammet i farmaci.
  Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

  Webbregistrering via Studentwebben

  På samtliga andra kurser inom programmet använder vi oss av webbregistrering vilket innebär att du själv med hjälp av ditt UmU-id kan logga in i studentwebben och registrera dig. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här:

  Studentwebben - registrering på kurs

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Cambro i sajten farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

  Höstterminens kurser

  Den första terminen på masterprogrammet i farmaci innehåller följande kurser:

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp (200831-201101)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp (201102-200117)*

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp (201102-200117)*

  * kurserna läsas parallellt

  Träffar i Umeå

  Fyra obligatoriska träffar kommer att äga rum i Umeå under höstterminen. Under träffarna i Umeå finns det flera möjligheter till boende:

  Läs mer om boende

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp:

  Obligatoriska laborationer och grupparbete: 200909 (kl 12.00)-200918 (kl 17.00)

  Obligatoriska laborationer: 201019 (kl 08.00)-201023 (kl.17.00)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 201116 (kl 10.00) – 201120 (slut kl 15.00)

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 201214(kl 10.00) – 201218 (kl 12.00)

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 12.00

  Plats: Zoom, se länk nedan

  Första kursen är Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp. Kursen startar med upprop i Zoom. Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida på studentwebben och i Cambro (informationen publiceras under vecka 35).

  Tid: kl. 12.00 måndag den 31 augusti 2020.

  Under första timman ges i Zoom en introduktion till hela utbildningen. Därefter följer föreläsningar via Zoom. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för kursen att läggas upp på programmets hemsida på studentwebben.

   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Studenter inom master i farmaci kommer att läsa samma kurser som apotekarstudenterna under studietiden. Utbildningen förutsätter att du studerar på heltid. Den övervägande delen av utbildningen är nätbaserad. Det innebär att du kommer att bedriva merparten av studierna på hemorten och undervisningsmaterialet kommer att finnas på en lärplattform.

  Undervisningen (föreläsningar, seminarier, frågestunder mm) sker till största delen på svenska, vissa undervisningsmoment kan dock ske på engelska. En stor del av kurslitteraturen är på engelska. Alla studiegrupper träffar lärare för seminarieträffar och frågestunder ca en gång per vecka via e-mötesprogrammet Zoom. En del av dessa träffar innehåller obligatoriska undervisningsmoment. Alla studenter har dessutom tillgång till lärare via internet under hela utbildningen.

  Det krävs ingen större datorvana för att använda det nätburna undervisningsmaterialet. Vi använder oss av lärplattformen Cambro och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen. Obligatorisk introduktion till Zoom hålls via internet under vecka 36. Schema för introduktionen till Zoom kommer att läggas ut på programmets hemsida under vecka 35. Vi uppmanar dig att uppmärksamma detta och att kontrollera vilken grupp du ska medverka i. Din dator kan vara antingen en PC eller en Mac, och du behöver tillgång till fast internetuppkoppling.

  Mer information om tekniska krav hittar du på programmets hemsida på studentwebben.

  I Cambro hittar du bland annat allt kursmaterial, schema, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om programmet. Tillgång till Cambro får du genom att aktivera ditt UmU-id (se nedan).

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i kemi

  För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Cambro, program sajt farmaciprogrammen där ligger en undersajt som heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitions-kursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På apotekarprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 35 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”.

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur, kontaktuppgifter mm

  Kurslitteratur för terminens inledande kurs hittar du på kurshemsidan via Keminska institutionen https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/ Litteratur för följande kurser i programmet finns i Cambro och sajten farmaciprogrammen under meny Kurslitteratur. Som student har du tillgång till Universitetsbibliotekets alla resurser såsom kurslitteratur, tidskrifter, grupprum och en presentationsstudio för övning och inspelning av egna föreläsningar. Där finns också Studieverkstaden som erbjuder bra tips kring såväl skrivande som studieteknik. Mer information hittar du på: www.ub.umu.se.

  Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

  Programansvarig: Jerker Fick
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  jerker.fick@umu.se
  Tel: 090–786 93 24

  Studievägledare: Sanna Karlsson
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  svl.farmaci.chem@umu.se
  Tel: 090–786 60 58

  Läs mer om programmet och dina studier

  https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/ och på utbildningswebben du läsa mer om programmet. På programmets hemsida på studentwebben hittar du:

  • Registreringsblankett

  • Preliminärt schema för kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15 hp/ via din studentwebb och kursen hemsida

  • Programöversikt

  • Litteraturlista för farmaciprogrammen

  • Tekniska krav

  • Information om ansökan om tillgodoräknanden

  • Vanliga frågor och svar

  Du kan läsa om hur det är att vara ny student vid Umeå universitet på:

  Läs mer om att vara ny student

   

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)