Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Senare del av Masterprogrammet i fri konst

På de program där det finns lediga studieplatser kan du ansöka till senare del av program. Det innebär att du inte söker till termin ett, utan till en senare termin. Du som läst fristående kurser men hellre vill läsa program eller vill byta studieort inom samma/motsvarande program kan söka senare del av program. Det gäller även för dig som har studieavbrott och vill återuppta programstudierna. Om det finns lediga platser görs en bedömning av de resultat du uppnått under dina tidigare studier.

Anmälan och behörighet

Informationen nedan gäller enbart för senare del av program

Startar

Vårtermin 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett på programmet samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.

Urval

Sökande till senare del av program antas i följande prioritetsordning: 1. Studenter som anmält studieavbrott 2. Studenter som antagits till och registrerats på termin 1 och fått tillgodoräkna minst en termins studier 3. Övriga studenter som avbrutit studierna på programmet 4. Övriga behöriga sökande. Till övriga terminer görs meritvärderingen med hänsyn till uppnådda högskolepoäng i statlig högskoleutbildning eller motsvarande vid sista ansökningsdag.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 182 250 kr. Total studieavgift: 729 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-S1003

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Ansökan sker i två steg

 

Masterprogrammet i fri konst
Steg 1: Ansök till programmet via www.antagning.se

Steg 2: Skicka in arbetsprover och en projektbeskrivning. Arbetsproverna laddar du upp digitalt via länk. Länken finns tillgänglig på Konsthögskolans hemsida under ansökningstiden.

Förutom arbetsprover ska du skicka in en projektbeskrivning på engelska som berättar om dina planer för ditt första år på masterutbildningen. Beskrivningen ska du skriva direkt på ansökningssidan, högst en A4-sida.

 

Senare del av program Masterprogrammet i fri konst
Steg 1: Ansök till programmet via www.antagning.se

Steg 2: Skicka in arbetsprover. Arbetsproverna skickar du per e-post till info.art@umu.se. Observera att du inte ska inte ladda upp dem på antagning.se. Är det stora filer så skickar du dem enklast via t ex WeTransfer.

Observera att utan arbetsprover är din ansökan inte komplett och kommer inte att behandlas. Vi vill att du skickar in 3-5 arbetsprover samt en beskrivning av verken, årtal, titel, material etc. Arbetsproverna utgör den särskilda behörigheten och är till för att vi ska kunna bedöma din konstnärliga erfarenhet.

 

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)