Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)
TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Kära student, mitt namn är Ann-Kristin Bergström, programansvarig. Välkommen till Umeå universitet och Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, EMG. EMG är en av universitetets största institutioner och här finns forskare, lärare och studenter från många olika länder. Inom masterprogrammet i geovetenskap kommer du att studera naturliga jordprocesser, klimatförändringar och effekter av mänsklig påverkan som naturrresurser och miljöförstöring. Välkommen!
Den första kursen på programmet är Analys av miljöförändringar följd av Terrester biogeokemi. Du måste registrera dig på kursen och programmet i studiedokumentationssystemet för att kunna gå kursen och få dina studieresultat registrerade. För mer information, läs webbsidan Så funkar studentwebben.
Om du har antagits med förbehåll kan du inte registrera dig själv. I så fall kontakta vår studievägledare Maria Karlsson, maria.karlsson01@umu.se, eller programansvarig Ann-Kristin Bergström, ann-kristin.bergstrom@umu.se.
Mer information finns på studentwebben:
De obligatoriska inslagen i masterprogrammet i geovetenskap består av fyra kurser under år 1 och ett avslutande examensarbete som omfattar 30 eller 60 hp. Som första kurser läser du Analys av miljöförändringar och Terrester biogeokemi. Dessa kurser följs av Akvatiska ekosystem, Akvatisk biogeokemi och Analys av fältdata. Utöver dessa väljer du fritt bland våra kurser på avancerad nivå, förutsatt att dina val uppfyller examenskraven för masterexamen.
Undervisningen sker i nära kontakt med pågående forskning vid vår institution. Kontakta studievägledaren Maria Karlsson, maria.karlsson01@umu.se, om du har frågor om kurserna eller gå till programhemsidan för mer information.
Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.
Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.
Förändringar på grund av Covid-19
Fäll ihopDet du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopHar du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.
Fäll ihopNär du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopStudielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.
Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?
När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari.
Här håller du koll på och går med i mottagningen
Fäll ihopStudentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop