Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ansökan till senare del av något av Handelshögskolans masterprogram

Har du läst liknande ämnen tidigare och vill tillgodoräkna dig kurser?

Har du läst på högskola eller universitet tidigare och anser dig ha kurser som kan tillgodoräknas i programmet kan du, istället för att söka till termin 1 (i vanlig ordning) söka till något som kallas "senare del av program". Det är då viktigt att veta att det är olika behörighetskrav till senare del av program för olika terminer på Master-programmen.

Ansökan till senare del av masterprogram

Om du uppfyller de grundläggande behörighetskraven till programmet samt sedan har läst (eller håller på att läsa) kurser som innan terminen börjar kommer att motsvara det som krävs så kan du söka till senare del av det program du är intresserad av.

Kraven till de olika terminerna är följande:

  • För ansökan till hösttermin, termin 3:
    Kunskaper motsvarande två terminer på programmet

  • För ansökan till vårtermin, termin 2:
    Kunskaper motsvarande termin 1 eller 3 på programmet

  • För ansökan till vårtermin, termin 4:
    Kunskaper motsvarande tre terminer på programmet

Urval

Till termin 2 konkurrerar du på samma sätt som till termin 1 nämligen med GMAT resultat och antas i mån av plats. Du konkurrerar med antal inrapporterade högskolepoäng och antas i mån av plats till termin 3 och 4.

Platstillgång

Vi utannonserar platser till senare del av program trots att vi inte vet om det kommer att finnas lediga platser. Det är alltså osäkert om det kommer att finnas några lediga platser.

Så här anmäler du dig till senare del av program

Du kan söka både höst och vår (15 april/15 oktober).

Klicka på länken nedan och leta rätt på master programmet du vill ha examen från och klicka på "Anmälan". Du behöver inte specificera vilken termin du ska in på. Det ser vi utifrån dina tidigare studier.

Klicka här för att anmäla dig till senare del av program