Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Max Stenman

Master's Programme in Economics

Var kommer du ifrån? 

Jag har bott och studerat i Umeå hela mitt liv.

Hur kom det sig att du valde masterprogrammet i nationalekonomi på Handelshögskolan?

Kurserna som gavs på kandidatnivå var givande och det kändes som lärarna var duktiga och brydde sig om eleverna. Sedan hade jag hört från tidigare masterstudenter att nivån på undervisningen skulle vara hög.

Vad är bäst med programmet?

Det jag upplevt hittills är bara bra. Jag upplever att lärarna bryr sig om studenterna och frågar hur det går när man möts i korridoren. Eftersom vi är en mindre grupp, är det lättare att lära känna både klasskamrater och personal på institutionen på ett bra sätt.

Fördelarna med Umeå som stad?

Nu har jag bott här hela mitt liv, men det jag tycker är bäst är att allting finns inom cykelavstånd utan att staden känns för liten. Det finns en fin och växande stadskärna samtidigt som det på kort avstånd finns både gröna skogar och åkrar. Det bästa av två världar antar jag!

Har du några goda råd till de som funderar på att söka programmet?

Var förberedd på att det kan var tufft och kan krävas en del långa dagar, men det finns alltid personal och klasskompisar som gärna hjälper till. Jag tycker annars det är lite överdrivet att det ska vara så kallt här i norra Sverige, men ta med en varm jacka och underskatta inte vikten av en varm mössa.