"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Högskoleingenjörsprogrammet i elektronik och datorteknik/ medicinsk teknik

  • Antal högskolepoäng 180 hp

Väljer du att profilera dig inom medicinsk teknik kommer du att få en utbildning som fokuserar på underhåll och utveckling av medicinsk apparatur och medicinsk teknik.

Under utbildningen

Om du är intresserad av att läsa profilen medicinsk teknik är det viktigt att veta att denna inriktning har en egen sökkod och ett begränsat antal platser. Du får efter avslutade studier en högskoleingenjörsexamen i elektronik med specialisering i medicinsk elektronik.

Tyngdpunkten ligger på utrustning och metoder för strålbehandling och radiologisk diagnostik, men du kommer också att få stor erfarenhet av annan apparatur för diagnostisering och terapi som används på sjukhusen. Profileringskurserna ges i huvudsak på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå av ingenjörer och forskare vid sjukhuset.

Utbildningen äger till stor del rum på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Inriktningen med tyngdpunkt mot radiofysik är unik i landet. Väljer du denna inriktning siktar du på ett jobb på sjukhus eller i medicinsktekniska företag.

Programöversikt

Efter utbildningen

Data- och elektronikingenjörer arbetar inom många områden. Några exempel på branscher där elektrotekniken utvecklas i snabb takt är mobil kommunikation, miljöteknik och medicinsk teknik. Du kan till exempel arbeta med att utveckla nya funktioner för framtidens telefoner, som testingenjör på ett fordonselektronikföretag, ha ansvar för röntgenutrustning på ett sjukhus eller ett datornätverk på ett företag.

Utbildningen ger behörighet för fortsatta studier på avancerad nivå och efterföljande forskarutbildning.

Examen

Högskoleingenjörsexamen.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Programmet ges av
Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
Kontaktpersoner för programmet är:
Björne Lindberg, programansvarig