Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildningen öppnar många dörrar

Hur fick du information om programmet?

HR-chefen på mitt gamla jobb är en stor inspirationskälla för mig, så det är nog mycket tack vare henne jag fick upp ögonen för Personalvetaryrket. När jag sedan rannsakade utbildningsutbudet på alla Sveriges universitet fastnade jag för personalvetarprogrammet i Umeå. Så på den vägen är det!

Vad fick dig att välja Personalvetarprogrammet?

Jag har alltid varit intresserad av hälsa, både fysisk och psykosocial, ledarskapsfrågor och organisationsutveckling. Levt för rörelseglädje, samtidigt som jag har fascinerats av företags framgångshistorier och vilken effekt ledarskap kan ha på individer, grupprocesser och tillväxt. Någonstans har jag nog alltid drömt om att kunna implementera dessa intressen i yrkeslivet, att få jobba med det jag brinner för. Men det var inte förens jag fick upp ögonen för personalvetaryrket som jag förstod att det faktiskt var möjligt! Att främja individers välmående genom personal- och arbetsmiljöfrågor samtidigt som jag också kan arbeta med ledarskap och att utveckla organisationer. Så när jag väl bestämde mig för att plugga fanns det inget annat alternativ - Personalvetarprogrammet kändes perfekt för mig!

Vad är det bästa med utbildningen?

Det allra bästa med utbildningen är helt klart dess bredd! Vid examen kommer jag besitta en otroligt bred kompetens inom allt från arbetsrätt till socialpsykologi, företagsekonomi, genusvetenskap osv. Vi får ju även lära oss mer än bara det teoretiska då vi har praktik på nio veckor, det tror jag kommer vara riktigt lärorikt!

Sedan upplever jag också att de flesta som söker till programmet har något slags grundintresse för andra människor. Detta bidrar till en väldigt öppen, social och inbjudande miljö. Det är en härlig gemenskap inom hela programmet!

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag brinner som sagt för massa olika saker som går att applicera på olika områden inom HR-arbetet. Jag vet att jag vill jobba med någon av dessa frågor i framtiden, men inte på vilket sätt jag vill göra det. Om det är att bli generalist, och göra lite av allt, eller bli specialist och rikta in mig på ett specifikt perspektiv. Men det är ju det som är så härligt med denna utbildning; man behöver inte veta precis vad man vill jobba med, utan den ger förutsättningar för att kunna testa sig fram och hitta det man vill arbeta med! 

Vad ser du att utbildningen kan ge dig för möjligheter i arbetslivet?

Jag tror att den kommer öppna väldigt många olika dörrar! Personalarbete behövs inom alla branscher, så man kommer nog ha friheten att utforma sin karriär i vilken riktning som helst. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att läsa utbildningen?

Sök, bara sök! Och kom ihåg att du alltid kan testa, det värsta som kan hända är att det inte känns helt rätt. Då är det bara att testa vidare!

Vad tycker du om Umeå som stad?

Så himla mysig stad! Älskar att det både är nära till naturen och en stad med puls. Finns riktigt många schyssta restauranger & barer, och det är alltid något event på gång (förutom nu under corona förstås…). Det är även roligt att hela universitet är samlat på ett område, det är som en liten separat stad för alla studenter på campus!

Namn
Alma Burman
Varifrån kommer du?
Östersund
Var bor du?
Berghem, Umeå
Fritidsintressen
Allt som har med naturen att göra - åka skidor, cykla, vandra, springa, fiska, tälta… och att spendera tid med mina vänner, såklart!