Hoppa direkt till innehållet
printicon

Elias Henrysson

Hur fick du information om programmet?
Genom min moster som arbetade tillsammans med två stycken personalvetare. Hon gav mig tipset att kolla in Umeås hemsida för personalvetarprogrammet.

Varför valde du att studera i Umeå?
Jag har hört väldigt gott om universitetet från mina vänner som tidigare studerat här samt att jag bott i Stockholm en längre tid där jag fått höra av arbetsgivare att de anser Umeå är ett universitet med bra rykte. Jag har även fått känna av vikten av att sakna en akademisk utbildning i sista utgallring av jobb.

Varför valde du Personalvetarprogrammet i Umeå?
Mitt jobb i Stockholm var att boka möten och träffa personalchefer för olika företag. Jag sa till mig själv att "så vill jag också jobba! Jag vill vara den som värnar om företagets anställda och den som tar möten istället för att boka dem". Min moster som är socionom berättade även om hennes arbetskamrater, personalvetarna, hur säkra de kände sig med sin "verktygslåda" som de erhållit genom Personalvetarprogrammet i Umeå och vilken skillnad det var gentemot hennes. Jag vill åt den verktygslådan, jag vill visa att jag kan vara av rätta virke för en HR-roll och jag vill ha god ekonomisk trygghet i mitt liv. Därför sökte jag till det här programmet.

Vad är bra med programmet?
Vi jobbar mycket praktiskt, vilket jag anser är den bästa förberedelsen inför ett kommande arbetsliv. Vi försöker alltid sätta in vår kunskap i ett sammanhang och aktivera alla P-vetare. Något jag inte visste men väldigt bra att veta är att man kan bli över 70 stycken titlar efter detta program. Det är breda kunskaper vi erhåller.

Är du engagerad i någon studentförening?
Nej.

Vilken är din favoritkurs?
HRM, organisation och arbetsliv - hittills.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Personalchef hade inte suttit helt fel men jag skulle också vilja jobba för ett större företag, ett företag med en stor HR-avdelning där man får jobba tillsammans för att utveckla företaget. Det är i den privata sektorn jag har som mål att hitta mitt jobb.

Vilka tips har du till de som funderar att söka till programmet?
Tänk mycket på vad ni vill ska hända efter studierna. Att ständigt ha det i huvudet gör det lättare att lära för att lära och inte lära för att klara nästa tenta, om ni förstår vad jag menar. Sedan får ni räkna med att få ett bultande hjärta under någon seminarieuppgift, rollspel eller annan övning. Så får det vara, jag lovar det kommer släppa sen.

Namn
Elias Henrysson
Varifrån kommer du?
Skellefteå
Fritidsintressen
Sport, mat, dryck och kärlek