Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Personalvetarprogrammet

Välkommen och grattis till din antagning till Personalvetarprogrammet vid Umeå universitet! Jag vill hälsa dig varmt välkommen till programmet och Umeå. Mitt namn är Jenny Dufweke och jag är din programvägledare.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi börjar höstterminen måndag den 28 augusti.
  Programmet startar med registrering i samband med introduktionen. Har du inte möjlighet att närvara vid registreringen måste du anmäla det i förväg till mig som programvägledare. Meddela även i god tid om du vill tacka nej till din plats på programmet.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  28 augusti 2017

  Tid: kl. 8:15

  Under första veckan kommer vi att berätta mer om Personalvetarprogrammet och dess innehåll, introducera vad universitetsstudier innebär och ge en bild av ditt kommande yrkesliv. Därefter kommer ni att starta den första kursen som heter HRM, organisation och arbetsliv, 15 högskolepoäng. På sidan som heter "Översikt och scheman" hittar du schema samt länk till kursplan och litteraturlista.

  Redan under första veckan kommer vi att bearbeta följande litteratur, så förbered dig genom att läsa: Etik_i_hr-arbetet

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

 • Bra att veta

  Studiemedel
  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider:
  Höstterminen: 28 aug 2017 - 14 januari 2018
  Vårterminen: 15 januari - 3 juni 2018
  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för två terminer i taget.
  För mer information: www.csn.se

  Bo och leva
  För att trivas under studietiden är det många bitar som behöver falla på plats. På den här sidan kan du läsa mer om boende, fritid, kommunikationer och ekonomi. Du hittar också en länk till kartor över Campus och staden Umeå

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Under sommaren
  30 juni - 2 augusti kan du ringa Infocenter vid Umeå Universitet. Oavsett vilka frågor du har som rör universitetet kan du vända dig till Infocenter. Här kan du få information om studier och hjälp med praktiska ärenden som att få parkeringskort.

  Ring 090-786 50 00 eller skriv i deras kontaktformulär. När du är på Campus Umeå hittar du Infocenter i Universum-huset. Läs mer om Infocenter.

  Programvägledning
  Om du har frågor om Personalvetarprogrammet och vill komma i kontakt med mig som är programvägledare, är jag tillbaka från semestern den 3 augusti. Du kan nå mig genom kontaktforumet längre ner i detta välkomstbrev.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera Umu-id (användarkonto)

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag vill veta mer om Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

   

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 6 september 2018
  Tid: Klockan 10.00 - 15.00

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform, kollar studentmejlen eller loggar in i Portalen. Här finns även information om bland annat service på campus och hur du bokar grupprum.

   

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)