Hoppa direkt till innehållet
printicon

Personalvetarprogrammet i Umeå har ett mycket gott rykte

Hur fick du information om programmet?
Jag läste på Umeå universitets websida om programmet, hörde runt lite och blev rekommenderad av vänner som läst programmet men även av vänner som läst andra program.

Varför valde du att studera i Umeå?
Jag har hört gott om universitetet. Många jag känner som har pluggat i Umeå har även valt att stanna kvar i staden och många läser strökurser utöver studierna. Efter drygt ett år på universitetet kan jag förstå varför. Det finns något för alla, till och med om man trivs bättre i skogen än i betongdjungeln.

Varför valde du Personalvetarprogrammet i Umeå?
Utbildningen i Umeå har ett mycket gott rykte. När så många pratar gott om utbildningen när de själva inte ens har läst den så måste det vara på riktigt. Jag har hört mycket om hur rolig utbildningen är, kurser som verkligen är utformade utifrån personalvetaryrket och framförallt hur populär utbildningen är just i Umeå. Trots att utbildningen erbjuds på andra orter är det många som väljer att läsa den här. Jag skulle välja Personalvetarprogrammet i Umeå - alla dagar i veckan!

Vad är bra med programmet?
Kurserna har hittills inneburit en hel del grupparbeten, möjligheter att diskutera, analysera och fundera tillsammans i grupp och många seminarier som släcker frågetecknen efter föreläsningar. Utrymme finns för att ställa frågor före, under och efter föreläsningar. Sen får vi inte glömma nämna det fantastiska mottagande från äldrekursare, frågor, funderingar, litteratur, vart går man för en EP-öl? De svarar på allt!

Är du engagerad i någon studentförening?
Nej men jag sitter som studeranderepresentant i programrådet.

Vilken är din favoritkurs?
Arbetsrätten som precis kommit igång har kommit att bli min favoritkurs. Den har på kort tid benat ut många frågor och fler ska det bli. Det är så mycket som jag inte hade en aning om tidigare, men som man fått på papper nu. Det är verkligen en kurs jag kommer ta med mig ut i arbetslivet och litteraturen kommer få en speciell plats i den dammfria delen av bokhyllan!

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Jag har två år kvar på utbildningen och så otroligt mycket mer att lära. Jag har inte satt upp något mål utan inväntar kommande kurser för att få bättre överblick. Utbildningen ger en bred grund att stå på och möjligheterna är många. Varför inte ha kakan, smaka lite runt kanten innan man äter upp det godaste i mitten? ;)

Vilka tips har du ge till de som funderar att söka till programmet?
SÖK! Du förlorar ingenting på att söka. Jag var själv livrädd, jag gav mig själv en liten knuff och här är jag, på din skärm, utan ett uns av ånger i kroppen! En varm rekommendation är att kontakta programvägledaren (du hittar kontaktuppgifter på programhemsidan), be om att få följa med några studenter på en föreläsning och luncha med oss, vi berättar så gärna om våra egna erfarenheter och besvarar så gärna dina frågor!

Namn
Malin Larsson
Varifrån kommer du?
Skellefteå
Fritidsintressen
Jakt, fiske, hundar och friluftsliv