Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Marlene Johnsson

Marlene Johnsson har läst Programmet för kulturentreprenörskap och arbetar nu på Djurens rätt där hon är ansvarar för lokal verksamhet i norra regionen. Tidigare har hon också jobbat som kulturproducent på musikföreningen Verket i Umeå.

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det är svårt att veta just nu då jag just påbörjat min anställning! Men utifrån mitt nuvarande perspektiv är det bästa att få bestämma över min egen arbetstid samt att arbetet är varierande. Det innehåller både administrativt arbete, projektplanering och praktiskt arbete ute bland människor. Ett stort plus över hela uppslaget är att jag får arbeta för att djuren ska få det bättre. 


Var arbetslivet som du tänkte dig när du pluggade?
- Med tanke på att Programmet för kulturentreprenörskap är en bred utbildning var det svårt att verkligen veta vad för slags arbete som jag skulle ägna mig åt efter utbildningen. Dock känner jag igen mitt arbete i utbildningens beskrivning som syftar till "producentrollen".


Vilka kompetenser tog du med dig från utbildningen till de jobb du har idag?
- Mest av allt gav utbildningen en större tro på mig själv och min förmåga att kunna organisera, planera, producera och skriva texter (exempelvis planer/rapporter/ansökningar). Dessa erfarenheter och mitt självförtroende har hjälpt mig mycket i mina arbetsuppgifter efter examen.


Vad kommer du ihåg som extra bra med utbildningen?
- Att vi fick utföra faktiska projekt från start till avslut. Jag lär mig mest och bäst genom praktiskt arbete. "Learning by doing, learning by reflection" (utbildningens motto). Jag värdesätter också den nära relationen som utvecklades till den lilla klassen. Ytterligare en guldklimp är alla de tusentals hemtentor som vi skrev (de lärde mig verkligen att skriva bra texter)! 


Hur var lärarna?
- Omtänksamma och pedagogiska. De brinner för entreprenörskap och kulturarbete


Varför valde du just Programmet för kulturentreprenörskap?
- När jag läste om denna utbildning kände jag hur min mage började pirra! Jag antar att det är för att jag älskar att skapa, arbeta kreativt och praktiskt, organisera och planera.


Hur var det att studera vid Umeå universitet och i Umeå?
- Det passade mig perfekt då jag bott här större delen av mitt liv.  


Var det svårt att studera på universitet?
- I början var det svårt med det akademiska språket, både i böcker och i de texter som skulle skrivas. Men jag kom in i det ganska fort och plötsligt var det som det mest självklara. 


Vad för råd ger du till blivande studenter som funderar över att läsa Programmet för kulturentreprenörskap vid Umeå universitet?
- Om du gillar att planera och organisera samt att arbeta både kreativt och praktiskt, då är detta utbildningen för dig! 

Marlene Johnsson

Bor i: Umeå.

Jobbar på: Djurens Rätt som ansvarig för lokal verksamhet i region nord. 

Gillar: Att skapa, allt från texter till prylar till inredning. 

Läser just nu: "The Dark Tower" och "Gröna rum: Inred och må bra med växter”. 

Lyssnar på: Marina and the Diamonds. Säkert. Kent (just köpt nästan alla skivor på vinyl).


Studenttiden i Umeå med tre ord: Gemenskap - (Kul)turprojekt - Hemtentor