Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

"Det var magiskt att studera i Umeå"

Emelie Eriksson valde att studera Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap för att kunna välja till de kurser hon tyckte var intressanta och på så sätt skapa sin egen utbildning utifrån sina egna intressen. Hennes råd till blivande studenter är att engagera sig utanför studierna!

Vad gör du nuförtiden?

– Jag jobbar som projektledare på Aller Medias kommersiella avdelning där jag arbetar med att driva och utveckla kundens affär hos oss.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen! Jag jobbar med flera varumärken samtidigt vilket innebär olika typer av utmaningar, lösningar och tillvägagångssätt. Det i kombination med att jag jobbar med grymt kreativa människor.

Varför valde du att läsa Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap?

– Jag har alltid varit intresserad av kommunikation och psykologi, men jag ville inte välja mellan det ena eller andra. I det öppna programmet ingår vissa valbara terminer vilket gjorde att jag kunde kombinera dessa två på ett bra sätt. 

Hur var det att studera vid Umeå universitet och i Umeå?  

– Magiskt! Du har allt inom räckhåll; dina vänner, fester, gymmet, skolan och allt som ger livet värde. Därtill är Umeå en fantastisk stad fylld av människor som är engagerade, drömmer och vill göra skillnad i världen.

Vad för råd ger du till blivande studenter som funderar över att läsa kommunikation vid Umeå universitet?

– Att plugga på universitet är lite som att ta körkort. Du kommer få en licens som säger att du kan något, men det är inte förrän du befinner dig i verkligheten som du utvecklas. Därför vill jag uppmuntra alla som pluggar kommunikation att engagera sig utanför sina studier. Kombinationen plugg och erfarenhet ger näring till varandra och gör dig konkurrenskraftig när plugget väl är klart. Plus att det är galet kul att få praktisera det man lär sig i verkligheten. 

Emelie Eriksson

Bor: Stockholm

Jobbar som: Projektledare

Gillar: Fjällen, skidåkning, yoga och att cykla.

Studenttiden i Umeå med tre ord: Utvecklande – Glädjefyllt – Drömskt