Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

David Flores

- Jag tycker att nuklearmedicin verkar mycket intressant!

Teknik och omvårdnad är en bra kombination för David Flores, så därför valde han en att plugga till röntgensjuksköterska. Efter bara två månader på programmet kände han att det var rätt val och ser framför sig ett jobb inom ett yrke med många valmöjligheter.

Vad lockade dig till röntgensjuksköterskeprogrammet?
Jag har jobbat inom vården om somrarna och är intresserad av omvårdnad, men jag är samtidigt också intresserad av teknik. En kompis som är sjuksköterska vet att jag gillar båda delarna, tipsade mig om röntgensjuksköterskeprogrammet. Så jag sökte programmet på olika universitet och kom in här i Umeå.

Du är från Borås. Vad tycker du om Umeå och utbildningen här?
Jag går första terminen och började för cirka två månader sedan. Utbildningen verkar väldigt intressant – vi har läst omvårdnad och strålningsfysik och vi har gjort vår första praktik. Jag praktiserade 2 veckor på röntgenavdelningen på Norrlands universitetssjukhus och fick gå runt och se olika inriktningar. Allt verkar intressant!

Jag hade aldrig varit i Umeå innan, men det känns redan jättebra fast det kändes lite jobbigt i början. Umeå verkar vara en bra studentstad.

Om du får drömma fritt, vad gör du då om 5 år?
Att jag har fast jobb som röntgensjuksköterska inom nuklearmedicin. Jag gillar den tekniska utvecklingen inom röntgen och tycker att nuklearmedicin sticker ut, det verkar just nu mest intressant.

Har du några tips till den som funderar på utbildningen?
Om du gillar att jobba inom vården och teknik, då är det här yrket för dig.

Namn
David Flores
Varifrån kommer du?
Borås
Var bor du?
Mariehem, i kollektiv
Fritidsintressen
Jag tränar på gym och så umgås jag med kompisar och klasskamrater.