Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Senare del av Samhällsvetenskapliga program. Termin 2 eller högre

Jag heter Roosa Salomaa och jag är din programvägledare. Jag önskar dig varmt välkommen till Handelshögskolan vid Umeå universitet och senare del av master programmet i affärsutveckling och internationalisering! Om du har några frågor angående programmet kan du kontakta mig via kontaktformuläret nedan. (=If you have any questions please turn to me in the form at the bottom of the page)

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På det här programmet kan du själv registrera dig i Portalen till vissa kurser. Vissa kurser sker registrering under första föreläsningen.
  För att veta vad som gäller för dej se längre ner på webbsidan under rubriken "Om kursen".

  Självregistrering kan du göra från och med den 27/8 till och med måndag den 3/9 kl. 24:00 på första kursen inom programmet.
  Om du inte har registrerat dig i Portalen innan angivet datum riskerar du att förlora din plats på programmet (om du inte innan det datumet meddelat förhinder till programvägledaren, Roosa).

  För att kunna registrera dig på programmet måste du först aktivera ditt Umu-id, detta kan genomföras från mitten av augusti.

  1. Aktivera mitt Umu-id
  2. Logga in i portalen och registrera dig

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  (=You must respond YES to your notification of admissions status before the 27th of July. The program starts the 3rd of September.
  If you have a dissability se more information here about the support you are entitled to.
  Registration takes place when the semester starts the 3rd of September. Contact me in the middle of august for further instructions about how to register.)

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  3:e september

  Tid: Se schema

  Schemat för det första momentet på den första kursen i programmet publiceras minst en månad innan kursen börjar i schemadatabasen som du ser länk till ovan

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om Programmet och kursen

  Vi har samlat all information som du behöver under studietiden på
  Handelshögskolans studentweb
  Under MENY uppe till vänster hittar du Handelshögskolans sidor för dig som student.

  Där hittar du information om schema, tenta, praktik, uppsats, utlandsstudier, examen och karriär.

  Läs mer om Masterprogrammet i affärsutveckling och internationalisering här

  Under din första termin på senare del av programmet läser du den kurs vi kommit överens om i telefonsamtal/mail under juni. Om vi aldrig nådde varandra får du välja kurs genom mig när jag är åter från semestern 25 juli.

  Kursplanen med lärandemål och litteraturlista är gemensam för hela kursen medan scheman alltid är momentvis.

  Schema för första moment kursen hittar du senast 1 månad innan momentet startar i vår schemadatabas. Schema

  Kursplaner med litteratur hittar du i kursplanesök. Sök på kursens kurskod som du ser nedan i listan.

  Nedan hittar du listan över de kurser jag föreslagit till olika studenter som sökt till senare del av master programmet i marknadsföring. För att du ska veta vilken kurs du ska läsa är det viktigt att du minns vad vi kom överens om i vårt telefonsaml/mail under juni. Minns du inte det får du maila mig så kan jag påminna dej om det. Nådde vi aldrig varandra får du välja kurser när jag ät tillbaka från semestern 25 juli:

  Några av er ska läsa
  -Current Trends and a Minor in Management D 30hp kurskod/course code 2FE194
  -Current Trends and a Minor in Marketing D 30hp kurskod/course code 2FE193

  De andra current trends kurserna man kan välja mellan (om man inte valt ännu) är:
  -Current Trends and a Minor in Accounting D 30hp kurskod/course code 2FE195
  -Current Trends and a Minor in Finance D 30hp kurskod/course code 2FE196

  Här kan du läsa mer om hur det är att vara student vid Umeå universitet

  (=Here is information for students at USBE, here is information for students at Umeå university, Here you can read more about the Master's program in Business Development and Internationalization, Schedules will be publiched no later than 1 month before the start of the module and you can see them in the schedule databas, you will find course syllabus with literature list for the course you are taking by entering the course code into syllabus search which you will find here, The course code for the different Current trends courses are visable in the list above)

  Fäll ihop
 • Lärplattformen cambro

  För den här kursen använder vi lärplattformen cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen inom programmet så måste du först ha registrerat dig.

  Du loggar in i Cambro med ditt aktiverade Umu-id.
  Jag vill logga in i Cambro.

  Fäll ihop
 • Tillgodoräknande

  Om du tror att du redan har kunskaper från tidigare studier eller yrkeserfarenhet som motsvarar någon del av programmet kan du ansöka om  tillgodoräknande. Rådgör alltid med programvägledaren, Roosa, innan du ansöker om tillgodoräknande.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)