Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Senare del av Samhällsvetenskapliga program. Termin 2 eller högre

Jag heter Martina Sundqvist och jag är din programvägledare. Jag önskar dig varmt välkommen till Handelshögskolan vid Umeå universitet och senare del av mastersprogrammet i management! Om du har några frågor angående programmet kan du kontakta mig via kontaktformuläret nedan.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På det här programmet kan du själv registrera dig via studentwebben innan kursstart eller manuellt registrera dig hos mig vid kursstart. Beroende på vilken kurs du påbörjar programmet med gäller olika registreringsformer. Se mer vad som gäller för just dig i välkomstbrevet för din första kurs (se nedan under rubriken "Programmets upplägg och Handelshögskolans studentwebb" för att hitta din första kurs).

  Vid självregistrering så registrerar dig på den första kursen inom programmet, vilket du kan göra från och med måndag den 26/8 till och med måndag den 2/9 kl. 24.00. För att registrera dig på programmet måste du först aktivera ditt Umu-id, se hur du gör under rubriken "Aktivera ditt Umu-id".

  Om du inte har registrerat dig i Studentwebben innan angivet datum riskerar du att förlora din plats på programmet (om du inte innan det datumet meddelat förhinder till programvägledaren, Martina).

  (=For none Swedish speakers. Do not forget to respond YES to your admission no later than the 26th of July. I will assist you with registering when you arrive here. If you have any questions, please contact me through the contact form at the bottom of the page).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2a September

  Tid: Se schema

  Du hittat schemat till den första kursern i vår schemadatabas (se ovan). Schemat publiceras minst en månad innan momenetet börjar.

  (=For none Swedish speakers. USBE's welcome meeting for international students will be held the 27th of August. The semester starts the 2nd of September, and you may not arrive later than September 9th because then you will lose your seat at the program. For information about your schedule contact me in the contact form below).

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets upplägg och Handelshögskolans studentwebb

  Handelshögskolans studentwebb hittar du information om schema, tenta, praktik, uppsats, utlandsstudier, examen och karriär.

  Läs mer om mastersprogrammet i management här.

  Under din första termin på senare del av programmet läser du den kurs vi kommit överens om i telefonsamtal/mail under juni. Om vi aldrig nådde varandra får du välja kurs genom mig när jag är åter från semestern 25 juli.

  Under din första termin på senare del av programmet läser du den kurs vi kommit överens om i telefonsamtal/mail under juni.

  Nedan hittar du listan över de kurser jag föreslagit till olika studenter som sökt till senare del av mastersprogrammet i management. För att du ska veta vilken kurs du ska läsa är det viktigt att du minns vad vi kom överens om i vårt telefonsaml/mail under juni. Minns du inte det får du maila mig så kan jag påminna dej om det. Nådde vi aldrig varandra får du välja kurser när jag ät tillbaka från semestern 2a Augusti:

  Några av er ska läsa:

  - Managerial Perspectives on Strategy, People, Project and Processes D, kurskod/course code: 2FE047
  - Current Trends and a Minor in Marketing D 30 hp, kurskod/course code: 2FE193
  - Current Trends and a Minor in Business Development D 30hp, kurskod/course code: 2FE197

  Kursplanen med lärandemål och litteraturlista är gemensam för hela kursen medan scheman alltid är momentvis.

  Kursplaner med litteratur hittar du i kursplanesök. Sök på kursens kurskod som du ser ovan i listan.

  Kontaktinformation till mig, Martina Sundqvist, som är programvägledare är martina.sundqvist@umu.se. Jag har semester från 4 Juli till 2 Augusti, jag kommer svara då och då under sommaren. Min kollega Elin von Ahn kommer att finnas tillgänglig på telefon 090-786 51 94 och mail elin.von.ahn@umu.se den 26 juli.

  (=For none Swedish speakers. For more information about the course you will study contact me through the form below)

  Fäll ihop
 • Lärplattformen cambro

  För den här kursen använder vi lärplattformen cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen inom programmet så måste du först ha registrerat dig. Cambrosidan publiceras senast den dag då kursen startar.

  Du loggar in i Cambro med ditt aktiverade Umu-id.
  Jag vill logga in i Cambro.

  Fäll ihop
 • Tillgodoräknande

  För att få ut din examen efter avslutat program kan du behöva ansöka om tillgodoräknande av något moment. Rådgör alltid med mig, din programvägledare, innan du ansöker om tillgodoräknande.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)