Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Kliniskt träningscentrum

vid Umeå universitet

På Campus Umeå heter vårt nya (ht 2020) träningscentrum Clinicum Betula och i Skellefteå och Örnsköldsvik kallas de KTC. Vid institutionens träningscentrum får du lärarledd undervisning och även möjlighet att självständigt träna praktiska moment som ingår i din utbildning. Till exempel pulspalpation och blodtrycksmätning, venprovtagning, sätta perifer venkateter och simulera omvårdnadssituationer där bedömning, beslut om och genomförande av åtgärder tränas.

Fokus är färdighetsträning vilket innebär att du får bekanta dig med och lära dig att hantera utrustning. Övningarna baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och tanken är att du här får möjlighet att omsätta teori i praktiska övningar på olika sätt.

 

Öva och pröva

Ledorden för våra träningscentrum är "öva och pröva" vilket innebär att du har möjlighet att öva upp din färdighet och testa dina kunskaper i praktiska utföranden. Målet är att du ska känna dig trygg med vanligt förekommande moment som ingår i sjuksköterskans arbetsuppgifter för att senare under handledning träna vidare under verksamhetsförlagd utbildning.