Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 3 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Sjuksköterskeprogrammet

Institutionen för omvårdnad hälsar dig varmt välkommen till utbildningen för sjuksköterskeexamen med studier inom ämnet omvårdnad. Vi hoppas och tror att din studietid kommer att uppfylla dina förväntningar, utveckla dina kunskaper och färdigheter, din professionella kompetens samt att studierna är personligt utvecklande.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men, är du inte längre intresserad av din studieplats är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Kursregistrering sker efter kursstart, om studenten har anmält sig till kurs i lärplattformen Moodle senast kl. 10.00 den 20/1 2020, och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning). (självregistrering
  tillämpas inte för denna utbildning).

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  2020-01-20

  Tid: Senast kl. 10.00

  Plats: Lärplattformen Moodle (läs mer nedan).

  Programmets första kurs startar måndagen den 20/1. Senast kl. 10.00 ska du anmäla dig i kursen enligt anvisningar i Moodle (läs mer under "Programmets upplägg" nedan). Det du ska göra är att gå in lärplattfomen Moodle där du på första kurssidan hittar länken "Anmälan". Du väljer svarsalternativet "jag vill läsa kursen" den 2/9 2019 kl 10.00. Institutionens personal administrerar därefter kursregistreringen. 

  OBS! Den som inte är anmäld på kursen enligt anvisningar senast kl 10.00 den 20/1 förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att anmält dig under denna period måste du meddela det till oss innan sista dag för anmälan.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte har anmält dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Återbud: Har du tackat ja till en utbildningsplats och inte längre har för avsikt att studera - Lämna då snarast återbud på www.antagning.se - logga in. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är upplagt som distansstudier på heltid (ca 40 tim /vecka).

  Det är obligatoriska träffar i Skellefteå 1-5 ggr per termin á 1-5 dagar per träff samt att du som student ska göra din VFU (praktik) i avtalsområdet Västerbotten vilket totalt under programmet är 32 veckor.

  I programmet använder vi oss av en lärplattform, Moodle, där du behöver logga in för att ta del av utbildningen. Där hittar du också information om exempelvis praktik, vaccination osv.

  OBS! Som tidigast veckan innan kursstart kommer du att få tillgång till lärplattformen Moodle.

  Du loggar in med hjälp av ditt användarkonto/UMU-id (se information om UMU-id under "Aktivera användarkonto" längre ner på sidan). Så här loggar du in i Moodle:

  1. Länk till lärplattformen: www.moodle.umu.se

  2. Logga in i Moodle med ditt UMU-id

  3. Du finner din kurs under "Mina kurser"

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Kursträff

  Första kursveckan, vecka 4, bedrivs studier på hemorten med schemalagda träffar via lärplattformen. Vecka 6 är schemalagd som kursträff på studieorten, för närmare detaljer se schema.

  Den första kursdagen, måndagen den 20/1, finns möjlighet att träffa studieortsansvarig lärare kl 13.00-13.45 eller 14.00-14.45 via kommunikationsverktyget Zoom. Syftet med träffen är att följa upp introduktionsfilmen och få svar på eventuella frågor om kursen.

  Övriga schemalagda träffar på studieorten under termin 1 infaller under vecka 11 samt under vecka 18 eller 19.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)