Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Det finns mycket intressant att grotta ner sig i

"Man lär sig ifrågasätta saker som annars kanske tas för givet. Ett förhållningssätt som det helt klart behövs mer av i samhället."

Vad fick dig att välja Sociologiprogrammet?
Det var mest en lyckosam slump som jag såhär i efterhand är väldigt glad över. Jag ville göra något nytt och prova att plugga på universitet, sen att det blev just sociologi kom av att det lät roligt och intressant i kursutbudet.

Vad är det bästa med programmet?
Det bästa med utbildningen är att du lär dig ifrågasätta saker som kanske annars tas för givet. Ett förhållningssätt som det helt klart behövs mer av i samhället. Denna tankegång genomsyrar hela undervisningen och den driver en till att reflektera över vad du egentligen tycker och varför.

Hur är Umeå som studentstad?
Umeå är en fantastisk studentstad. Det är alltid något evenemang på gång och det känns verkligen som att staden lever. Staden satsar mycket på kultur och att skapa nya miljöer för framtiden.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Efter min studietid vet jag inte riktigt vad jag vill göra. En styrka med sociologi som ämne är dess bredd, men det blir också svårt att bestämma sig för något specifikt att satsa på efteråt då det finns så mycket intressant att grotta ned sig i.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera sociologi?
Ge det ett försök. Det passar säkert inte alla, men för mig var det verkligen helt rätt.