Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Programmet ger en bred kompetens och flera valmöjligheter

"Jag valde Sociologiprogrammet för att jag var väldigt intresserad av ämnet och trodde att programmet skulle passa mig. Det gjorde det också!"

Vad fick dig att välja Sociologiprogrammet?
Jag valde Sociologiprogrammet för att jag helt enkelt var väldigt intresserad av ämnet och trodde att programmet skulle passa mig, vilket det också gjorde. Att programmet ger en bred kompetens med flera olika möjligheter efter utbildningen var också en anledning till att jag valde det.

Vad är det bästa med programmet?
Det bästa med programmet är att man lär sig nya sätt att tänka och börjar se saker genom nya perspektiv. Man får en djupare förståelse för samhällsstrukturer och människors sociala relationer. Man blir mer kritisk och analyserande till saker och ting. Eftersom programmet inte är så stort så får man en bra kontakt med både lärare och annan personal på programmet. Även studentkontakten mellan de olika årskullarna på programmet är bra vilket är något jag har uppskattat under min studietid.

Hur är Umeå som studentstad?
Umeå är en väldigt bra studentstad. Det bästa är att man kan cykla överallt, avstånden mellan universitetet, centrum och de flesta bostadsområden är inte så långa. Träning är en stor del av studentlivet i Umeå och det gör man bäst på IKSU, en stor träningsanläggning som har det mesta att erbjuda. På universitetsområdet finns många studentpubar som man både kan hänga och jobba på om man vill.

Vad vill du jobba med efter utbildningen?
Jag skulle tycka det var roligt att jobba med utredning och utvärdering där jag får undersöka och analysera sociala relationer i samhället. Det är något vi får träna mycket på under utbildningen. Det känner jag mest för att jobba med.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja studera sociologi?
Gör det! Sociologi är ett ämne som alla borde läsa någon gång i livet. Det är väldigt spännande och man lär sig att vidga sitt tankesätt. Man behöver inte vara på ett speciellt sätt för att tycka att sociologi är intressant. Det bästa är att man lär sig sätta sig in i andra människors situationer och förstår varför samhället ser ut som det gör.