Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Socionomprogrammet

Till dig som är antagen till socionomprogrammet vid Umeå universitet, Campus Umeå. Jag heter Marie-Louise Snellman och är studierektor på institutionen för socialt arbete. Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet är vi tacksamma om du svarar nej via antagning.se. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men, är du inte längre intresserad av din studieplats är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Registrering sker efter upprop torsdag 16 januari klockan 12.00 lokal S213H. Har du inte möjlighet att närvara vid registreringen måste du anmäla det till studieadministratör Cecilia Andersson på institutionen, annars förlorar du din plats, cecilia.andersson@umu.se

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Torsdag 16 januari

  Tid: kl 12:00

  Plats: S213H

  Introduktionsdagarna/inspark startar i direkt anslutning till uppropet 16 januari. Du kommer bla att få information om Umeå universitetet, Biblioteket, SOSUM, Studentcentrum och mycket mer. Insparken handlar mycket om teambuilding och kommer att bli en trevlig och berikande upplevelse som ger dig många nya vänner innan kurserna och föreläsningarna startar på allvar den 20 januari. Insparksschema och övrig information mailas ut i början av januari efter 2:a antagningsomgången.

  ................................................................................

  Kursansvarig:
  Ann-Sofie Grönlund, ann-sofie.gronlund@umu.se

  Studievägledare:
  Ann-Christin Olsson, ann-christin.olsson@umu.se

  Studentexpeditionen:
  Cecilia Andersson, cecilia.andersson@umu.se

  Fäll ihop

Om programmet

 • Lärplattformen Cambro

  För den här kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du ibland lämnar in dina uppgifter.

  Du får tillgång till Cambro efter din registrering.

  För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet Umu-id
  se nedan under Aktivera användarkonto


  Logga in på Cambro via studentwebben: https://www.umu.se/student

  Fäll ihop
 • Kursplaner och litteraturlistor

 • Information från kårföreningen SOSUM

  Hej alla nyintagna på Socionomprogrammet campus Umeå!

   

  SOSUM är er kårförening som representerar socionomstudenterna vid Umeå Universitet och jobbar för såväl bättre studerandemiljö och utbildningsupplägg på socialt arbete. Föreningen jobbar även med studiesociala aktiviteter såsom mottagningsverksamhet, idrottsturneringar, sittningar och dylikt. Vi säljer även kårleg under era första dagar på universitetet.

   

  Ert uppdrag just nu är att gå med i er ”klassfacebook”, där ni kommer att samverka med varandra under hela er studietid. Skriv in namnet som du ser nedanför i sökrutan på facebook.

   Socionom Umeå VT20

  Gå även in och gilla vår sida så du kan hålla dig uppdaterad om allt gött som händer i föreningen. Skriv in namnet som du ser nedanför i sökrutan på facebook.

   SOSUM - socionomstuderandeföreningen vid Umeå Universitet

  Du kan komma i kontakt med oss på denna mail eller via vår facebook-sida om du har några frågor:

  sosum@umeastudentkar.se

  Varmt välkommen till Umeå universitet och vårt fina socionomprogram!

  SOSUM

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)