Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Socionomprogrammet

Till dig som är antagen till socionomprogrammet vid Umeå universitet, distansprogram, studieort Umeå. Jag heter Marie-Louise Snellman och är studierektor på institutionen för socialt arbete. Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet är vi tacksamma om du svarar nej via antagning.se. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men, är du inte längre intresserad av din studieplats är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Registrering sker efter upprop tisdag 21 januari kl 12.00 i Rum för lärande (Humanisthuset). Har du inte möjlighet att närvara vid registreringen måste du anmäla det till studieadministratör Cecilia Andersson på institutionen, annars förlorar du din plats, cecilia.andersson@umu.se.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Tisdag 21 januari

  Tid: kl 12:00

  Introduktionsdagarna i Umeå, 21-22 januari, startar i direkt anslutning till uppropet. Du kommer bla att få information om Umeå universitetet, Biblioteket, SOSUM, Studentcentrum, men också om programmet och den kurs du först ska läsa. Introduktionsdagarna handlar mycket om att få en bra start på studierna och de ger dig också möjlighet att börja lära känna dina studiekamrater, innan kursen startar på allvar. Du kommer även att få möjlighet att delta i kvällsaktiviteter som anordnas av Sosum/Socskoj. Information om detta och övrig information mailas ut efter 2:a antagningsomgången i början av januari.

  ....................................................................................................


  Frågor:

  • Programmet och studierna, kontakta:
  Gudrun Hedberg, programvägledare

  gudrun.hedberg@umu.se

  • Kursen, kontakta:
  Marie-Louise Snellman, kursansvarig distans

  marie-louise.snellman@umu.se

  • Registrering, upprop mm, kontakta:
  Cecilia Andersson, studieadministratör

  cecilia.andersson@umu.se

  Fäll ihop

Om programmet

 • Lärplattformen Cambro och antal obligatoriska träffar info

  Under utbildningen använder vi oss av lärplattformen Cambro och det är där du till stora dela kommer att bedriva dina studier och kommunicera med lärare och medstudenter. Du får tillgång till Cambro efter din registrering. I samband med introduktionsdagarna i Umeå kommer vi även att gå igenom och visa Cambro och dess funktioner. I Cambro hittar du allt du behöver för kursen och där kommer du även att lämna in arbeten och examinationer, samt delta i diskussioner och seminarier. Det är därför viktigt att du har tillgång till uppkoppling, dator och headset. Utöver den undervisning som sker i Cambro, så kommer utbildningen också regelbundet att innehålla obligatoriska inslag (såsom examinationer, seminarier och övningar) på campus i Umeå. De obligatoriska träffarna för distansstudenterna schemaläggs i Umeå mellan 3 – 6 tillfällen per termin och respektive tillfälle kan omfatta 1 – 3 dagar. Tentamen skrivs i Umeå. Schema för varje kurs där obligatoriska träffar i Umeå framgår publiceras senast en månad innan kursstart.

  För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet Umu-id
  se nedan under Aktivera användarkonto

  Logga in på Cambro https://www.umu.se/student/

  Fäll ihop
 • Kursplan och litteraturlista

 • Information från kårföreningen SOSUM

   

  Hej alla nyintagna på Socionomprogrammet Distans Umeå!

  SOSUM är er kårförening som representerar socionomstudenterna vid Umeå Universitet och jobbar för såväl bättre studerandemiljö och utbildningsupplägg på socialt arbete. Föreningen jobbar även med studiesociala aktiviteter såsom mottagningsverksamhet, idrottsturneringar, sittningar och dylikt. Vi säljer även kårleg under era första dagar på universitetet.

   

  Ert uppdrag just nu är att gå med i er ”klassfacebook”, där ni kommer att samverka med varandra under hela er studietid. Skriv in namnet som du ser nedanför i sökrutan på facebook.

   Socionom Umeå DISTANS VT20

  Gå även in och gilla vår sida så du kan hålla dig uppdaterad om allt gött som händer i föreningen. Skriv in namnet som du ser nedanför i sökrutan på facebook.

   SOSUM - socionomstuderandeföreningen vid Umeå Universitet

  Du kan komma i kontakt med oss på denna mail eller via vår facebook-sida om du har några frågor:

  sosum@umeastudentkar.se

  Varmt välkommen till Umeå universitet och vårt fina socionomprogram!

  SOSUM

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)