Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård

Varmt välkommen till utbildning vid Umeå universitet, institutionen för omvårdnad! Vi önskar dig en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Viktigt om antagningsbeskedet

  Det görs bara ett urval. Därför behöver du inte tacka ja till platsen. Om du av någon anledning inte längre är intresserad av din studieplats är det viktigt att du snarast lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Kursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning).

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Kursstart sker måndag 2019-01-21

  Tid: Kl 10.00

  Plats: Lärplattformen Moodle (läs mer om inloggning längre ned på sidan)

  Obligatoriskt deltagande i upprop vid kursstart gäller. Den som inte vid angiven tid loggar in i kursen på lärplattformen Moodle och deltar i uppropet förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Du måste i god tid innan upprop ladda ned programmet ZOOM. ZOOM är det program vi använder för träffar via nätet. Instruktioner till nedladdning och manual finns utlagda i Moodle. Vid uppropet kommer även en muntlig programinformation att ges.

  Logga in på lärplattformen Moodle via ditt användarkonto/Umu-id (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan). Du loggar in på följande sätt:
  • Länk till kursplattformen: https://moodle.umu.se
  • Logga in med ditt Umu-id
  • Under rubrik "Mina kurser" klickar du på programmets första kurs (Omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård)
  • Klicka sedan på länk med namnet "Upprop till Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård". För att komma in på länken måste du i god tid ladda ned programmet ZOOM.

  Om du antagits till utbildningsplatsen men inte längre har för avsikt att studera ska du snarast registrera återbud på www.antagning.se/mina sidor. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är upplagt som distansstudier med ett antal kursträffar på kursorten. I undervisningen använder vi oss lärplattformen Moodle. Får du problem vid inloggning på lärplattformen kan du kontakta vår support: support@omvardnad.umu.se. Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt kontaktuppgifter, så hjälper vi dig så fort som möjligt.

  Fäll ihop
 • Kurstider och kursträffar

  Programmet startar med upprop måndag 2019-01-21 kl 10.00. Vårterminen är omfattar tre kurser och höstterminen två kurser. Schema till kurser kommer att finnas utlagda 1 månad före kursstart.

  Termin 1, vårterminen 2019 (2019-01-21 t.o.m 2019-06-09):
  Kurs 1: Omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård, 6.0 hp. Kursen omfattar vecka 4-7 (2019-01-21 t.o.m 2019-02-17). Vecka 7 är förlagd vid Umeå Universitet, Institutionen för Omvårdnad. Övriga veckor är kursen nätburen med egna studier och tentamen via Moodle.
  Kurs 2: Fysiologi med inriktning mot akutsjukvård 9 hp. Kursen är helt nätbaserad och omfattar vecka 8-13 (2019-02-18 t.o.m 2019-03-31). Kursen avslutas med en salstentamen (kan skrivas på hemorten). Kursen utgår från Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB).
  Kurs 3: Omvårdnad med inriktning mot intensivvård och medicinsk vetenskap15 hp omfattar vecka 14-23 (2019-04-01 t.o.m 2019-06-09). Kursen innefattar två veckor vid Umeå universitet, vecka 15 och 21, samt två veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vecka 16-17 alternativt vecka 18 och 19. Kursen avslutas med en skriftlig salstentamen (kan skrivas på hemorten).

  Termin 2, höstterminen 2019 (2019-09-02 t.o.m 2020-01-19):
  Höstterminen omfattar två kurser som läses växelvis:
  Kurs 4: Omvårdnad med inriktning mot intensivvård, verksamhetsförlagd utbildning 15 hp. Kursen startar 2019-09-02 och pågår till den 2020-01-19.
  Avslutande klinisk examination i simuleringsmiljö på campus vid Umeå universitet, Institutionen för omvårdnad, vecka 3 år 2020.
  Kurs 5: Omvårdnad, självständigt arbete med inriktning mot intensivvård 15 hp startar 2019-09-02 och pågår till den 2020-01-19. Handledare utses efter upprop (på Moodle) och handledning sker efter överenskommelse mellan student och handledare. Examination sker vecka 3 2020 vid Umeå Universitet.

  Fäll ihop
 • Övrig information/Kontaktinformation

  För nätburet program eller kurs krävs tillgång till dator med internetuppkoppling via bredband eller till ett lärcentrum där motsvarande teknik kan nyttjas. För att du ska kunna delta i E–möten krävs att du har en webbkamera och ett headset.

  Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör programmet/kurserna. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur det funkar.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 5 september 2019

  Håll koll på välkomstmässan 2019

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben – här börjar studentlivet

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform och listan med dina kurser eller kollar studentmejlen. Här finns även information om hur du anmäler dig till en tenta, hur du bokar grupprum eller vilken service det finns på campus.

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)