"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

"Jag vill vara med där det händer"

Under campusveckorna är det ganska intensiva dagar men väldigt inspirerande och de väcker tankar som man sedan tar med sig till de veckor då det är egna studier.

Varför valde du specialistsjuksköterskeprogrammet mot operationssjukvård?

Jag hade arbetat i 12 år som sjuksköterska innan jag började läsa vidareutbildningen och jag var ganska trött på att inte hinna ge alla patienter den tid de behöver utan hela tiden stressa vidare till nästa patient. Som operationssjuksköterska arbetar man med en patient i taget och det känns väldigt bra!

Mitt val handlade även mycket om att få vara med där det händer och göra något aktivt för att kunna hjälpa patienten och även få fördjupa mig i anatomin och verkligen se hur allt inne i kroppen ser ut.

Vad är det bästa med programmet?

Att få läsa de ämnen som jag tycker är intressanta, en blandning mellan hygien, operationsmetodik och operationsteknik. Under campusveckorna är det ganska intensiva dagar men väldigt inspirerande och de väcker tankar som man sedan tar med sig till de veckor då det är egna studier.

Det var även bra med en kortare praktik under första terminen för att få komma ut och "känna" lite på yrket, att verkligen få se vad det är man kommer att göra.

Vad kan man jobba med efter utbildningen?

Du kan arbeta på en operationsavdelning då du är med både före, under och efter operationen för att göra det bästa för patienten. Du arbetar i team med övriga specialiteter inne på operationssalen och alla arbetar mot samma mål.

Vad har du för planer efter din examen?

Jag läser med ett utbildningsbidrag från landstinget så jag kommer att börja att arbeta på en av de tre operationsavdelningarna som finns på NUS, vilken det blir är inte klart än.

Vad har du för tips till den som funderar på utbildningen?

Börja med att gå och askultera en dag på en operationsavdelning, det gav mig svar på en del funderingar som jag hade och då får man verkligen se vad man gör som operationssjuksköterska. Utbildningen kommer att vara tuff och kräva sin tid men det är fantastiskt roligt.

Tre snabba

Vilken är den roligaste träningsformen?
Löpning

En utekväll eller en hemmakväll?
Hemmakväll med familjen

Vad gör du för att varva ner?
Rensar ogräs (otroligt effektivt)

Namn
Helén Lestander
Varifrån kommer du?
Linköping
Var bor du?
Umeå
Publicerad: 2016-09-06