Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Moa Edin

Moa kan tacka sin kusin att hon går programmet. Kusinen läste själv statistik vid Umeå universitet och var nöjd med sin utbildning. Moa chansade, sökte och kom in och har aldrig ångrat sig.

Vad är det bästa med din utbildning än så länge?
Det finns många saker jag skulle vilja nämna. Bland annat alla engagerade och hjälpsamma personer som jag stött på och som jobbar på Enheten för statistik. Efter sommarpraktiken på SCB, där jag träffade statistikstudenter från andra universitet, så upplever jag att utbildningen i Umeå verkligen håller hög kvalitet. Jag har också haft turen att hamna i en väldigt fin klass!

Du har haft sommarpraktik på Statistiska centralbyrån (SCB) i Stockholm i sommar. Kan du berätta mer om det?
Jag fick reda på att SCB tar emot sommarpraktikanter under arbetsmarknadsmässan Uniaden där SCB hade en egen monter. Mitt uppdrag var att under fyra veckor utvärdera det verksamhetsstöd som SCB använder i det vardagliga arbetet i statistikproduktionsprocessen. Utvärderingen resulterade i en rapport som är tänkt att användas i ett kommande utvecklingsarbete. Jag trivdes jättebra på praktiken! Förutom att uppdraget var intressant och kändes värdefullt så blev jag väldigt väl omhändertagen. Jag rekommenderar att ta möjligheten och söka!

Vad tycker du är det bästa med Umeå som studentstad?
Jag är ju själv från Umeå men när jag började läsa på universitetet var det som att jag plötsligt fick ta del av en annan del av stan. Det händer en massa saker som jag inte kunde ta del av innan jag började studera. Det är framförallt två aktiviteter jag gärna lägger min tid på; att lyssna på musik eller se en föreställning (Kultur på campus) under tiden jag äter min lunch och att avsluta skolveckan med EPP (Efter Plugget Pub).

Vad har du för framtidsplaner?
Först och främst är tanken att ta min kandidat till sommaren. Sen har det alltid funnits en plan att studera vidare på avancerad nivå. Därefter är det inte helt omöjligt att jag söker mig till Stockholm och jobb på SCB.

Namn
Moa Edin
Varifrån kommer du?
Umeå