Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Jag vill jobba med händerna och med människor

- Jag tycker om att det är mycket praktiska inslag i utbildningen och våra lärare har lång erfarenhet.

Varför sökte du till tandhygienistprogrammet?
Jag hade studerat och arbetat med ekonomi, men ville arbeta mer praktiskt, gärna inom medicin. Vid ett besök hos tandhygienist blev jag nyfiken och ställde frågor kring yrket och ett intresse för tandvården väcktes. Jag vill jobba med händerna och med människor.

Vad tycker du om utbildningen?
Jag tycker om att det är mycket praktiska inslag i utbildningen och våra lärare har lång erfarenhet. Redan under första året hade vi praktik och under andra året har vi patienter. Vi läser intressanta ämnen - jag tycker att sjukdomslära var mycket intressant - och det är kul att öva på dockorna.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Umeå?
Tandhygienistutbildningen håller hög kvalitet i Sverige och Umeå universitet har ett mycket gott rykte som lärosäte. Första gången jag hörde talas om Umeå och universitet var en studentambassadör som besökte mitt gymnasium, och som berättade att det inte är så kallt som man kan tro i Umeå. Och nu tio år senare är jag här.

I Umeå slipper man storstadsstressen och det är lätt att få många nya vänner.

Hur upplever du Umeå som studentstad?
Här finns allt – ett brett kulturutbud, idrott, natur – och det händer mycket. Umeå är studentvänligt och prismässigt är allting mycket billigare här. Det är lätt att cykla överallt.

Vad är dina framtidsplaner efter utbildningen?

Jag är öppen för att jobba utomlands – England eller Australien kanske. Jag planerar att söka praktik i Holland på termin 4. När jag är klar med utbildningen vill jag jobba några år inom Folktandvården för att få erfarenhet av den bredden som finns där. Senare vill jag specialisera mig och ev forska.

Namn
Marija Bozovic
Varifrån kommer du?
Södertälje
Var bor du?
I studentkorridor på Gluntens väg
Fritidsintressen
Mat, IKSU och naturen. Är aktiv i Odontologiska föreningen som ordförande. Var bl a med och ordnade en allra första rekryteringsmässa inom odontologi i Umeå 2013.